Voor organisaties: Digitaal Café AGORA, thema Vrijwilligers met een rugzakje

160 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-03-2022 om 14:45

Einde

10-03-2022 om 16:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Heb je als coördinator vrijwilligerswerk soms vragen over het werken met vrijwilligers waar je zelf en met je collega’s niet uitkomt? Zou je best eens willen aanschuiven bij een expert en bij anderen uit de Beroepsgroep. Kom dan naar het digitaal café van AGORA.

Thema: Vrijwilligers met een rugzakje

We kennen ze bijna allemaal; de vrijwilligers met een rugzakje, een vrijwilliger die meer begeleiding nodig heeft. Het is een ontwikkeling die al langer aan de gang is: het aantal en ook de omvang van het rugzakje neemt toe.

Als coördinator ben je best bereid om hen een vrijwilligerswerkplek te bieden, maar hoe ga je om met de praktische, dagelijkse dingen waar je dan tegenaan loopt?

Het is een thema dat vragen oproep bij coördinatoren. Zoals:

Wat zeggen andere coördinatoren nu? “Wij hebben vrijwilligers met een rugzakje en als de balans goed is en er ruimte is voor begeleiding dan is dit een prachtige manier van samenwerken en voor de betreffende vrijwilligers een uitgelezen kans om te participeren.” Tijdens het digitaal café antwoord op de vraag: Hoe zorg ik voor die balans?

“Op dit moment is er voor de begeleiding van de vrijwilligers minder ruimte voor. Soms is er meer begeleiding nodig en dat is op dit moment vaak niet te realiseren als dit door zorgmedewerkers gedaan moet worden. Daar is op dit moment geen ruimte om naast de bewoners ook de vrijwilligers te begeleiden.” Tijdens het digitaal café antwoord op de vraag: Hoe kan ik ruimte creëren?

“Als gevolg van de corona pandemie is dit aantal verder toegenomen. Bijvoorbeeld mensen die hun baan kwijtraken en emotionele spanningen die dit tot gevolg heeft. Vrijwilligerswerk starten terwijl ‘oud zeer’ nog niet of onvoldoende is opgelost geeft dan problemen op de werkvloer.” Tijdens het digitaal café antwoord op de vraag: Hoe ga ik hiermee om?

Aanmelden

Meer informatie of aanmelden voor deze bijeenkomst kan via deze pagina: 

https://www.vrijwilligerswerk.nl/agendahome/2130856.aspx?t=Digitaal-Cafe-AGORA-Thema-Vrijwilligers-met-een-rugzakje#tab=acceptedTab

 

0  reacties

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen