Informatiesessie: Een (officieel) certificaat voor je vrijwilligers (online)

172 keer bekeken 0 reacties

Begin

28-04-2022 om 10:00

Einde

28-04-2022 om 12:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Geïnteresseerd in de mogelijkheid om vrijwilligers via een certificaat te waarderen voor hun opgedane competenties? Geef je dan op voor deze online bijeenkomst.

Het vrijwilligerswerk biedt mensen nieuwe en andere ervaringen die bruikbaar zijn voor een volgende stap of richting in hun betaalde- of vrijwilligerswerk. En hoewel het doen van vrijwilligerswerk voor iedereen waardevol is kan het extra waardevol zijn voor bepaalde groepen. Denk aan jongeren die een (eerste) baan zoeken of werkloos zijn (geworden), migranten met afstand tot betaald werk, asielzoekers en statushouders die hun plek moeten vinden in Nederland en op de arbeidsmarkt, mensen met nauwelijks formele opleidingen en diploma’s zoals laagopgeleiden en analfabeten.  

Maar hoe kunnen vrijwilligersorganisaties deze groepen ondersteunen bij het ontwikkelen van competenties en welke mogelijkheden zijn er om hen met een certificaat te belonen?  

Afgelopen twee jaar hebben NOV en het Edos Foundation in samenwerking met organisaties uit het buitenland gewerkt aan de ontwikkeling van verschillende informatiebrochures. Deze brochures zijn gemaakt om organisaties en vrijwilligers stap voor stap mee te nemen in het proces van het bepalen, meten en waarderen van de verworven competenties.

Na deze sessie

  • heb je meer kennis over de waarde van een certificaat;
  • heb je meer kennis over de verschillende vormen van waarderen via een certificaat; 
  • weet je welke ondersteuning er nodig is om vrijwilligers een certificaat te kunnen aanbieden;
  • heb je de kennis over de verschillende mogelijkheden waarop de verworven competenties verzameld kunnen worden.

Voor wie

  • Vrijwilligerscoördinatoren en organisaties die een certificaat als middel willen inzetten om de verworven competenties te (h)erkennen. 
  • Medewerkers van vrijwilligerscentrales die organisaties willen ondersteunen bij het erkennen van verworven competenties.

Deze bijeenkomst wordt verzorgd door NOV en Edos Foundation.

Aanmelden

Interesse om online deel te nemen? Stuur dan een mail naar Sandy dos Reis, s.dosreis@nov.nl.

Op maandag 25 april organiseren we dezelfde bijeenkomst, maar dan live in Utrecht.

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen