Training 'Het goede gesprek over zingeving' voor begeleiders van vrijwilligers (in Zeist)

351 keer bekeken 0 reacties

Begin

23-10-2023 om 09:30

Einde

30-10-2023 om 12:00

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Deze training van twee dagdelen wordt georganiseerd door Accolade Zorg en gegeven door de deskundige trainer Bert Buizert. In deze training staat centraal hoe je je vrijwilligers mee kunt nemen in het voeren van gesprekken over zingeving.

Voor wie?
Deze training is bedoeld voor beroepskrachten die zich in hun werk bezig houden met de begeleiding van vrijwilligers en een kwaliteitsslag willen maken met deze vrijwilligers in het voeren van ‘Het goede gesprek over zingeving’. Met de kennis uit deze training kun je als beroepskracht zelf deze training geven aan je vrijwilligers.

Cursusvorm en -inhoud
De training bestaat uit twee bijeenkomsten van 9.30 uur tot 12.00 uur op maandag 23 en 30 oktober. De training wordt gegeven door een ervaren trainer en er is volop ruimte om met elkaar in gesprek te gaan en te leren.

Vrijwilligers komen in hun werk regelmatig in aanraking met levensvragen bij anderen, en natuurlijk ook met zingevingsvragen van henzelf: Wat drijft mij om mij in te zetten als vrijwilliger? Waar word ik blij van? Hoe ben ik van betekenis?

Zingeving is het zoeken naar betekenis en de behoefte te ervaren dat wat we doen in het leven waarde heeft. Zingeving kan gaan over hele alledaagse dingen. Zoals: Waar kom ik mijn bed voor uit? Waar heb ik zin in om vandaag te gaan doen? Naar welke ontmoeting kijk ik uit? Daarnaast kan zingeving betrekking hebben op ‘de grote vragen van het leven’: Waar leef ik voor? Waar ga ik naar toe? Wat is de zin van mijn bestaan?

Hoe geven we onze vrijwilligers voldoende handvatten om het gesprek over zingeving op een fijne manier aan te kunnen gaan met onze bewoners/cliënten? Dit leer je in deze tweedaagse training, zodat je deze kennis kunt inzetten in de begeleiding van je eigen vrijwilligers.

Na deze twee bijeenkomsten is het mogelijk hier in januari 2024 vervolg aan te geven met een intervisiebijeenkomst.

Trainer
De training wordt gegeven door Bert Buizert, een ervaren docent en spreker op het gebied van het voeren van goede gesprekken en palliatieve zorg. Hij geeft deze training met regelmaat en is betrokken bij Vereniging NOV & het Platform Vrijwillige Inzet.

Resultaat

  • Je bent je bewust van zingevingsvragen bij vrijwilligers
  • Je kunt hen ondersteunen in het omgaan met deze vragen voor henzelf en in gesprek met elkaar en cliënten
  • Je bent in staat je eigen vrijwilligers te trainen met de informatie waar we in de training mee aan de slag gaan.
  • Je krijgt tools aangereikt om mee te werken
  • Je zit in een groep met andere coördinatoren waarmee je ervaringen kunt uitwisselen

Overige informatie
De coördinatie van deze cursus ligt in handen van Erica van Dijk, Coördinator vrijwilligers van Accolade zorg (locatie De Wijngaard in Bosch en Duin). Heb je een vraag? Bel 06-21 81 21 63 of mail naar ericavandijk@accoladezorg.nl

Wanneer
Maandag 23 en 30 oktober van 9.30 tot 12.00 uur

Aantal deelnemers
De groep bestaat uit 8 tot 12 deelnemers. Vooraf aanmelden is gezien de grootte van de groep noodzakelijk. Aanmelden kan door middel van het sturen van een e-mail naar Erica van Dijk

Kosten
De kosten voor deze training zijn 50 euro, inclusief koffie en thee.

Meer informatie over dit onderwerp vind je op de website van Vereniging NOV.

0  reacties

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen