AGORA Digitaal Café: Inclusie binnen vrijwillige inzet: Is echt elke vrijwilliger welkom? (online)

189 keer bekeken 0 reacties

Begin

10-10-2023 om 13:30

Einde

10-10-2023 om 15:15

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

De coördinator vrijwillige inzet weet welke meerwaarde vrijwilligerswerk kan hebben. Sociaal en qua structuur, zingeving en zelfbeeld. Tegelijkertijd is er soms tekort aan betaalde krachten of budget. Je hebt vrijwilligers nodig om je missie te vervullen. Waar liggen de grenzen?

Is echt iedere vrijwilliger welkom? Ook iemand die laaggeletterd is? Die al twintig jaar buiten de arbeidsmarkt staat? Iemand die geen Nederlands spreekt? Een licht verstandelijke beperking heeft? 

Merk jij dat je onder druk staat om te werken met andere vrijwilligers dan die je gewend bent? Merk je dat je veel vrijwilligers aanneemt waar je later afscheid van moet nemen omdat ze toch niet passen? Laten we hier van gedachten over wisselen! 

Kom naar dit Digitaal Café!

Wat kom je te weten?  

  • Wat trends en de ontwikkelingen van vrijwillige inzet zijn. 
  • Hoe je als coördinator kunt bepalen welke vrijwilligers extra aandacht behoeven. 
  • Hoe je als coördinator een gelijkwaardige gesprekspartner tegenover andere stakeholders kunt zijn als het gaat om inclusievraagstukken.  

We leren van elkaar & van onze barkeeper: 

Berendineke Steenbergen 

Docent-coördinator opleiding Action Learning Vrijwilligersmanagement, Pons Academie 

In 2021 is AGORA gestart met het “online spreekuur” voor alle leden van AGORA en belangstellenden waar we per thema een landelijke expert en/of ervaringsdeskundige collega’s uitnodigen. Jij kunt in het café je vragen, cases en ideeën over het thema delen en krijgt inzichten waar je verder mee kunt. Je blijft zo lang als je wilt. 

aanmelden

0  reacties

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen