Vinden en Behouden van Oudere Vrijwilligers | door AGORA (online)

294 keer bekeken 0 reacties

Begin

12-12-2023 om 13:30

Einde

12-12-2023 om 15:30

Maximaal aantal aanmeldingen bereikt, je kunt je niet meer aanmelden.

Locatie

Dit webinar wordt je aangeboden door AGORA beroepsvereniging coördinatoren vrijwilligerswerk. Bij vrijwillige inzet en ouderen denk je snel aan vrijwilligers die iets vóór ouderen doen. Maar vrijwillige inzet dóór ouderen is misschien nog wel zinvoller.

Dit hebben ze op veel plekken in het programma Samen Ouder Worden gezien. Ze hebben in het programma voorbeelden verzameld hoe in trajecten oudere én jongere generaties verleid zijn om zich in te zetten, waarbij ouderen niet alleen de doelgroep waren maar bovenal de bron.

Een belangrijk middel was hierbij de Vrijwilligersreis. Met deze manier van kijken en werken leerden ze zo goed mogelijk aansluiten bij waarom en hoe mensen vrijwilliger willen worden en blijven. In dit webinar delen ze hun lessen en gaan we met elkaar in gesprek hoe je de lessen uit Samen Ouder Worden in jouw context kunt toepassen.

In het programma Samen Ouder Worden is op meer dan 35 plekken ervaring opgedaan met nieuwe en andere manieren om ouderen te bereiken, een stem te geven en op hun voorwaarden actief te laten zijn. In het e-book Nooit te oud om te beginnen vind je alle tools, aanpakken en voorbeelden die zijn verzameld.

Aan dit webinar zijn geen kosten verbonden.

Aanmelden 

0  reacties

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen