Aanmeldformulier workshop 'De Vrijwilligersreis'

Je kent het vast, een potentiële vrijwilliger die eerst enthousiast lijkt, maar dan toch afhaakt. Of binnenkomt en dan weer weggaat voor hij of zij goed en wel is ingewerkt?!

Dit kan voorkómen worden door de vrijwilligersreis te verbeteren. De vrijwilligersreis begint op het moment dat iemand voor het eerst van jouw organisatie hoort. Hij of zij gaat langs social media berichten, jouw vrijwilligersvacature in de vacaturesite van de Vrijwilligerscentrale en door naar de website van jouw organisatie. Als het goed is, gaat de reis dan verder naar de aanmelding, het kennismakingsgesprek en uiteindelijk het doen van vrijwilligerswerk.

Doel en inhoud van de workshop:
In deze workshop leer je hoe je de vrijwilligersreis kan verbeteren zodat de vrijwilliger bij elk contact positiever wordt. Je krijgt tips en tricks waarmee je direct aan de slag kan. De vrijwilligersreis optimaliseren is ook nog eens leuk. Je gaat kijken wat je kunt verbeteren en hoe je in alles extra waarde, plezier en gemak kunt toevoegen. Zo maak je de ervaring positief en zorg je ervoor dat enthousiaste vrijwilligers ook enthousiast blijven. Bekijk hier de korte promotievideo over deze workshop.

Doelgroep:
De training is bedoeld voor medewerkers van maatschappelijke organisaties en verenigingen in de gemeente Zeist, die (potentiële) nieuwe vrijwilligers vanaf het eerste contact een positieve ervaring willen bezorgen. 

Trainer
Deze workshop wordt verzorgd door Heleen van Egmond. Vanuit haar bedrijf The Happy Volunteer helpt Heleen van Egmond vrijwilligersorganisaties om zichtbaar te worden en zo meer mensen aan te trekken. Heleen heeft zelf ervaring in het vrijwilligerswerk zowel aan de kant van de organisatie als in haar eigen vrijwilligerswerk. Op dit moment is Heleen bestuurslid bij Stichting Babyspullen. Daarnaast heeft Heleen zich bedrijfsmatig jarenlang verdiept in online communicatie & marketing. Wat je krijgt is een vernieuwende (en ook kritische) blik van iemand die weet hoe het werkt en snapt wat er bij jouw organisatie speelt. Haar trainingen zijn altijd praktisch en interactief. Hier vind je meer informatie over Heleen van Egmond.

Praktische informatie:
- Datum: maandag 31 mei.
- Tijden: van 13.30 tot 15.00  uur (digitale inloop vanaf 13.20 uur)
- Locatie: online via Zoom
- Trainer: Heleen van Egmond
- Kosten: we kunnen deze workshop gratis aanbieden
- Benodigdheden:
een laptop, PC of mobiele telefoon met een goede internetverbinding, kunnen werken met Zoom

Aanmelden
Wil je deelnemen? Vul dan de hieronder gevraagde gegevens in en klik vervolgens op 'klik hier om je aanmelding in te sturen'.

geef hierboven aan wat voor jou de reden is om deel te nemen en wat je verwachtingen zijn