Aanmeldformulier workshop Persbericht schrijven

Iedere vrijwilligersorganisatie die activiteiten of bijeenkomsten organiseert, wil daar graag aandacht voor in de geschreven pers. Door je bericht zo goed mogelijk te schrijven, vergroot je de kans dat de redactie van huis-aan-huisbladen je bericht plaatst. Maar hoe doe je dat?

Inhoud workshop
In deze workshop besteden we aandacht aan de structuur en stijl van een persbericht. De workshop is praktisch van opzet: na een korte uitleg over structuur of stijl doen we steeds een oefening. Na afloop weet je hoe een goed persbericht is opgezet en krijg je een aantal praktische schrijftips mee naar huis.

Voor en door wie?
De workshop is bestemd voor vrijwilligers communicatie, vrijwilligerscoördinatoren en andere medewerkers in het sociaal domein die wel eens een persbericht (willen) schrijven over bijvoorbeeld hun dienstverlening, activiteiten, etc.. Workshopleider is Ellis Plokker.
Ellis werkt sinds twee jaar als freelance correspondent, voornamelijk voor de Nieuwsbode Heuvelrug. Daarvoor werkte  ze als vrijwillig medewerker communicatie bij verschillende organisaties in het welzijnswerk.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 31 oktober van 10.00 uur - 12.30 uur (inloop vanaf 9.45 uur)
  • Plaats: Wijkcentrum Het Binnenbos, Hoog Kanje 186, Zeist-Oost
  • Kosten: We kunnen deze workshop gratis aanbieden.

Aanmelden
Wil je deelnemen? Vul dan de hieronder gevraagde gegevens in en klik vervolgens op 'klik hier om te aanmelding in te sturen'.

Geef hierboven aan wat voor jou de aanleiding is om mee te doen en wat je graag zou willen leren.