Aanmeldformulier workshop Schrijven kort journalistiek artikel

Deze workshop zit vol. Wie zich nu nog aanmeldt komt op de wachtlijst!

Iedere vrijwilligersorganisatie die activiteiten of bijeenkomsten organiseert, wil daar graag aandacht voor in de geschreven pers. Door je artikel zo goed mogelijk te schrijven, vergroot je de kans dat de redactie van huis-aan-huisbladen het artikel plaatst. Maar hoe doe je dat?

Inhoud workshop
In deze workshop besteden we aandacht aan het schrijfproces en aan de structuur en stijl van een kort journalistiek artikel. De workshop is praktisch van opzet: na een korte uitleg doen we steeds een oefening. Na afloop weet je hoe een goed artikel is opgezet en krijg je een aantal praktische schrijftips mee naar huis.

Voor en door wie?
De workshop is bestemd voor communicatievrijwilligers, vrijwilligerscoördinatoren en andere medewerkers van vrijwilligersorganisaties die wel eens een journalistiek artikel (willen) schrijven over bijvoorbeeld hun dienstverlening, activiteiten, etc.. Workshopleider Ellis Plokker
werkt sinds ruim twee jaar als freelance correspondent voor de Nieuwsbode. Daarvoor werkte  ze als vrijwillig medewerker communicatie bij verschillende organisaties in het welzijnswerk.

Praktische informatie

  • Datum en tijd: donderdag 1 oktober van 10.15 - 13.15 uur (inloop vanaf 10.00 uur)
  • Plaats: Wijkcentrum De Koppeling, De Clomp 1904, Zeist-West
  • Kosten: We kunnen deze workshop gratis aanbieden.

Aanmelden
Wil je deelnemen? Vul dan de hieronder gevraagde gegevens in en klik vervolgens op 'klik hier om te aanmelding in te sturen'.

Geef hierboven aan wat voor jou de aanleiding is om mee te doen en wat je graag zou willen leren.