Soms vermoeden vrijwilligers bijvoorbeeld dat er beginnende dementie, verwaarlozing of huiselijk geweld is. Wat doe je als coördinator om ervaringen, emoties en morele dilemma’s bij vrijwilligers over deze niet-pluis situaties veilig bespreekbaar en hanteerbaar te maken? En zo hun zorgen en belasting te verminderen en ze gemotiveerd te houden.
Met deze vragen gaan we aan de slag in de training ‘Het goede gesprek over niet-pluis ervaringen’. In twee bijeenkomsten van maximaal 4 uur leer je als betaalde of onbetaalde coördinator gesprekken met groepen vrijwilligers te voeren over niet-pluis situaties en grensoverschrijdingen. We gaan in op omgaan met emoties, instappen op een passende gesprekslaag en effectief feedback geven. Ook bespreken we hoe je nazorg kunt bieden. In de training nemen we zoveel mogelijk de praktijk van de deelnemers als uitgangspunt.
2 dagdelen
Deze training bestaat uit 2 dagdelen en vinden plaats op:
- Dinsdag 1 maart van 13.00 tot 16.30 uur
- Dinsdag 15 maart van 13.00 tot 16.30 uur
De trainingen worden gegeven door ervaren trainers die verbonden zijn aan het programma Samen Ouder Worden. Als mogelijk vindt de training live op locatie plaats. Mocht dit vanwege de coronamaatregelen niet kunnen, dan wordt de training digitaal gegeven.
Aanmelden
Je kunt je aanmelden via de website van het NOV.