Denk je na de informatiebijeenkomst: hier wil ik meer over leren? Dan kun je gaan deelnemen aan de training i-Coaching van twee dagdelen, op 3 en 10 november.
Samenvatting
De i-Coach training biedt instrumenten aan om lastige gesprekken over discriminatie of uitsluiting, die zich voordoen in je directe omgeving, meteen te kunnen adresseren.
Voor wie is de i-Coaching training bedoeld?
Voor iedereen (vrijwilligers, beroepskrachten, inwoners, etc.) die zichzelf ziet als verbinder en bruggenbouwer, en op zoek is naar handvatten om vooral de lastige gesprekken in situaties van discriminatie of uitsluiting te kunnen (blijven) voeren.
Nieuwe methodiek: inclusie-coaching
i-Coaching is een nieuwe methodiek gebaseerd op internationale methodes van conflicthantering, de narratieve methode en kritische reflectie. Met deze methode ontwikkel je een basishouding met vaardigheden die ervoor zorgt dat je door conflicten kunt navigeren en tot nieuwe werkwijzen komt. Je krijgt concrete handvatten voor het voeren van lastige gesprekken in situaties van discriminatie of uitsluiting.
Wat kan een i-Coach?
De i-Coach kan ingezet worden om:
- Vertrouwen te kweken en een veilige plek te creëren waar men met elkaar in gesprek kan gaan.
- Een voorval van discriminatie of uitsluiting te ontleden en te analyseren: Wat is er precies gebeurd? Op welk niveau? Waar doet het pijn? Bij wie? Waarom?
- Zichtbare en onzichtbare elementen bij een geval van discriminatie of uitsluiting bespreekbaar te maken.
- Een sociaal vangnet te creëren voor alle betrokkenen: Hoe kunnen bewoners er zijn voor elkaar en samen een verandering in gang zetten? Hoe houden wij het samen uit? Wat is daarvoor nodig? Hoe houden wij de wijk of buurt leefbaar voor ons allemaal?
Training
Denk je na deze informatiebijeenkomst: hier wil ik meer over leren? Dan kun je gaan deelnemen aan de training i-Coaching van twee dagdelen, op 3 en 10 november van 14.00 - 17.00 uur.
Inhoud training
Met de i-Coach training bieden wij instrumenten aan om lastige gesprekken over discriminatie of uitsluiting die zich voordoen in je (vrijwilligers) organisatie meteen te kunnen adresseren. Je moet dan denken aan vervelende opmerkingen over het geloof, het uiterlijk, een andere mening of opvatting, een beperking, of andere uitingen van intolerantie. De training bestaat uit 2 dagdelen. Na afloop krijg je een certificaat voor Inclusie Coach en heb je toegang tot het online platform en netwerk van Art. 1 Midden Nederland.
Dag 1: 3 november 2022
Uitleg van de kritische reflectie methode:
a. De rol van (on)macht
b. Waarden en identiteit
c. Capaciteit en verantwoordelijkheid
d. Daad bij woord voegen
Het maken van een krachtenmat
Toepassing van de kritische reflectiemethode op een actuele casus in de eigen buurt of wijk
Dag 2: 10 november 2022
Terugkoppeling: wat heb je geleerd van de eerste praktische oefening, wat mis je nog? Wat heb je nog nodig?
Tweede praktische oefening aan de hand van de kritische reflectie methode in kleine groepjes
Presentatie
Certificaat
Afsluiting
Wat kun je na de training?
Je kunt na afloop een casus die betrekking heeft op de vele vormen van uitsluiting ontleden vanuit verschillende invalshoeken om vervolgens vanuit een positieve houding afspraken te kunnen maken richting een door alle partijen gewenst resultaat.
Meer informatie over i-Coaching vind je op de website inclusiecoaching.nl.
Partners
Deze informatiebijeenkomst en de training organiseren we in samenwerking met Art. 1 Midden-Nederland, het expertisecentrum voor gelijke behandeling en tegen discriminatie voor inwoners van alle gemeenten van de provincie Utrecht, en Kunstenhuis Idea.