Inhoud en opzet
Eén op de drie mensen in Nederland is matig tot extreem eenzaam. Onderzoek toont aan dat chronische eenzaamheid net zo schadelijk is als het roken van vijftien sigaretten op een dag. Al kunnen we eenzaamheid niet oplossen, iemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Ook als vrijwilliger kun je hierin van betekenis zijn. Vandaar deze training.
Veel vrijwilligers hebben tijdens hun vrijwilligerswerk persoonlijk contact met (soms kwetsbare) inwoners en zijn daarom bij uitstek in de gelegenheid om eenzaamheid te signaleren. Misschien heb je je wel eens afgevraagd: 'Zou deze mevrouw of meneer misschien eenzaam zijn?', maar wist je niet zo goed hoe je dit bespreekbaar kon maken.
Tijdens deze training bieden we je hiervoor handvatten. We besteden aandacht aan vragen als: wat is eenzaamheid, bij wie komt het voor, hoe kun je het herkennen, wat kun je doen, wat werkt wel en wat juist niet?
Voor wie?
Deze training is bedoeld voor vrijwilligers uit Zeist en omgeving met interesse in het onderwerp eenzaamheid, die hier meer over willen leren.
Door wie?
De training wordt verzorgd door Elice Schut. Elice werkt voor MeanderOmnium als coördinator van de projecten 'Meedoen in Zeist' en '75+ huisbezoek project' en verzorgt in die hoedanigheid al een aantal jaren trainingen over het herkennen en bespreekbaar maken van eenzaamheid.
Praktische informatie
* datum: donderdag 14 november
* tijden: 13.15 uur inloop; 13.30 - 16.30 uur training
* locatie: Wijkcentrum Het Binnenbos, Hoog Kanje 186 in Zeist-Oost / Kerckebosch
* trainer: Elice Schut
* maximum aantal deelnemers: 12
* kosten: met subsidie van de gemeente Zeist kunnen we deze training gratis aanbieden
Deelnemen?
Vooraf aanmelden is noodzakelijk. Dus wil je deelnemen, meld je dan aan via onderstaande knop.
aanmelden