cultuur

Kunstexpress (Kunstenhuis Zeist) - www.kunstenhuis.nl/kunstexpress
Kinderen een steuntje in de rug bieden door samen creatieve activiteiten te ondernemen. Doelgroep: kinderen van 9 tot 12 jaar.
contactpersoon Tossa Beijer, [email protected], 06 16330898

 

Stichting Vier het Leven - www.4hetleven.nl
Stichting Vier het Leven organiseert culturele activiteiten van deur-tot-deur voor ouderen (65+), waarbij alles is geregeld om zorgeloos te genieten.Ouderen worden thuis opgehaald door een gastheer/gastvrouw van Vier het Leven en gaan samen met andere gasten gezellig naar een bioscoop, concertgebouw, theater of museum.
contactpersoon Elles Linssen, [email protected], 06 80054221
St. Vier het Leven is belteams aan het opzetten om telefonisch contact te houden met de ouderen die geregistreerd staan in hun bestand. In deze gesprekken willen ze hen vragen of ze ergens behoefte (boodschappen/medicijnen/telefonisch-contact) aan hebben. Vervolgens gaan ze kijken hoe ze dit voor hen kunnen realiseren, daar waar mogelijk in samenwerking met andere lokale initiatieven.

 

Zen, Yoga en Gezondheid - www.meanderomnium.nl
Op dinsdagochtend vindt ‘Samen sportief bewegen’ plaats, gericht op ouderen die niet persé naar een koffie ochtend willen gaan, maar zich wel stram en stijf voelen en hier graag aan willen werken. Dit is een initiatief van Wijkcentrum Binnenbos te Zeist.
Contactpersoon Anneke Strietman [email protected]
In samenwerking met MeanderOmnium en Slotstad TV wordt stoel yoga georganiseerd voor ouderen onder het moto "Ouderen Beweeg Mee”.  Dit wordt nu in overleg georganiseerd, gefilmd en uitgezonden diverse keren per dag. Dit is om ouderen te laten bewegen ook al is dit op een stoel. Kleine simpele oefeningen van 5 minuten. Iedere keer wat anders. http://slotstad.nl/artikel/150049241/slotstad-breidt-programma-aanbod-op... Het zit in een blok tussen 9.00-10.00 uur. Maar hier kunt u ook al meedoen met filmpje1 en filmpje2 !!