E-learning

Webinars Lucas Meijs
Lucas Meijs is hoogleraar vrijwilligerswerk en is verbonden aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Vanwege zijn expertise wordt hij regelmatig gevraagd een bijdrage te leveren aan webinars over vrijwilligerswerk. Hieronder hebben wij er een aantal verzameld:
Applaus voor vrijwilligers over vrijwilligerswerk in crisistijd.
Wederkerigheid over de kunst van geven en nemen.
Vasthouden van vrijwillige energie, in samenwerking met Willem Jan de Gast.

Vanuit Vrijwilligerscentrale Utrecht
Op de website van de Vrijwilligerscentrale Utrecht zijn veel goede e-learnings gebundeld, zowel voor vrijwilligers als voor organisaties die met vrijwilligers werken.

Vanuit Vrijwilligerscentrale Amsterdam
Op de site van de Vrijwilligerscentrale Amsterdam vind je de e-learningsmodule vrijwilligersbeleid in 10 stappen, voor organisaties die met hun vrijwilligersbeleid aan de slag willen.

18 gratis e-learning tools voor vrijwilligerswerk
Via de website van VrijwilligersAanzet zijn er 18 gratis e-learnings beschikbaar, zowel voor vrijwilligers als voor organisaties die met vrijwilligers werken. 

Vrijwilligers vinden & binden
Een gratis online-cursus hoe je als vrijwilligersorganisatie succesvol vrijwilligers kunt werven en begeleiden. Na afloop ontvang je een persoonlijk plan van aanpak voor jouw organisatie.
Meteen aan de slag.

Instructie verantwoord alcohol schenken
Met deze gratis online cursus kunnen vrijwilligers het IVA certificaat voor barvrijwilligers behalen. Doe de cursus, maak de toets en je ontvangt het IVA certificaat direct in je mailbox!
Meteen aan de slag.

Professionale basishouding
Als sociale professional, maar ook als vrijwilliger, kom je in veel verschillende situaties terecht. Dan is het handig als je kunt reflecteren op je basishouding. Movisie ontwikkelde daarom de e-module ‘Back to basics. Reflecteer op je professionele basishouding’. Deze e-module biedt jou als sociale professional of vrijwilliger de mogelijkheid om te reflecteren op je eigen handelen, én om je ambities ten aanzien van je eigen basishouding in kaart te brengen.
Ga direct naar de online module Back to basics

Polarisatie herkennen, aanpakken en voorkomen
Hoe kun je als vrijwilliger, buurtbewoner of professional polarisatie in de wijk tegengaan? Het Kenniscentrum Integratie & Samenleving ontwikkelde een e-learning waarin je leert polarisatie te herkennen, aan te pakken en te voorkomen.
Ga direct aan de slag.

E-learning AVG voor organisaties
Sociaal Werk Nederland heeft in samenwerking met ContourdeTwern een AVG e-learning ontwikkeld, toegespitst op het sociaal werk. In een uur zijn medewerkers en vrijwilligers op de hoogte van alle noodzakelijke basics uit de AVG. Er zijn wel kosten aan verbonden. Hier lees je meer.