Het begeleiden van mensen in de laatste levensfase is Mieke op het lijf geschreven!

18-08-2022

Mieke Willemsen is pas een jaar actief als vrijwilliger bij de NPV Zeist Palliatieve en terminale zorg thuis, toch lijkt dit werk haar op het lijf geschreven. Ze zit al vol mooie verhalen van mensen die zij in de laatste levensfase heeft mogen begeleiden. En daar wordt ze zichtbaar blij van.

“Het klinkt misschien vreemd dat ik hier blij van word, toch is het zo!” Vertelt Mieke: “Ik vind het fijn om te doen, mensen kijken echt uit naar mijn komst en je bouwt in korte tijd een speciale band op. En eerlijk gezegd ben ik alleen nog maar mooie mensen tegen gekomen”.  

Ze liep al een tijdje rond met de gedachten om vrijwilligerswerk te doen. Toen zij in relatief korte tijd haar man, moeder en zus verloor kwam zij in aanraking met dit soort vrijwilligerswerk. Bij het Hospice ontmoette ze zo`n fijne club vrijwilligers dat ze graag daar haar bijdrage aan wilde leveren. Door corona is dat niet gelukt en is zij bij de NPV gestart. Met al haar levenservaring kan zij veel betekenen. “De mensen vinden het heel fijn hun verhaal te vertellen. Natuurlijk is het ook heel verdrietig maar ik ben goed in staat het los te laten zodra ik naar huis rijd. Ik kom altijd met een voldaan gevoel weer thuis. Blij iets te kunnen betekenen in het leven van anderen.” 

Er zitten meer facetten aan dit vrijwilligerswerk, gaat Mieke verder: “Voordat je begint als vrijwilliger, volg je, samen met andere nieuwe vrijwilligers, een introductietraining van 2 dagen. Je praat en leert over stervensbegeleiding en bespreekt casussen. En dat is erg waardevol voordat je begint aan dit vrijwilligerswerk. Ook ben ik me nóg bewuster geworden van het feit dat ieder leven eindig is. Ook worden er een paar keer per jaar thema-avonden georganiseerd, waar je elkaar treft en je ervaringen kunt uitwisselen”.  

Waar word jij blij van? Maak er werk van en kom naar de Vrijwilligersmarkt.

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen