Waar word jij blij van? Maak er werk van! Interview Hamta

22-08-2022

Voor de 15 jarige Hamta Maftun is het heel normaal om vrijwilligerswerk te doen. Op één van de plekken waar ze dit nu al ruim 4 jaar doet, treffen we elkaar. Het is bij de Amandelhof. Vanmiddag gaat ze hier ijsjes uitdelen aan de bewoners en dat is prima te combineren met een interview.

Het blijkt Hamta te typeren. Ze vertelt graag en is enorm actief op veel verschillende vlakken.  Dat begint al op haar school de Breul waar ze komend jaar in de leerlingenraad gaat én mentor wordt van 1e jaars. Ze werkt op zaterdag op de markt, ze sport, heeft een groot sociaal leven en doet ook nog eens veel verschillend vrijwilligerswerk. “Ik vind het gewoon heel mooi om te zien hoe dankbaar de mensen zijn en het is voor mij een kleine moeite”.

Al vanaf haar 9e is ze actief op plekken waar ze blij wordt. Dat begon op de kinderboerderij met het verzorgen van dieren. Ik wil al mijn hele leven bioloog worden”, zegt ze met een glimlach. En ruim 4 jaar terug dus bij de Amandelhof. Ze fietste er elke dag langs als ze naar school ging. “Ik las dat ouderen heel eenzaam zijn, dat raakt me dan en ik dan wil er graag iets aan doen. Via de Vrijwilligersmarkt in het gemeentehuis Zeist kwam in contact met de vrijwilligerscoördinator van de Amandelhof. Zij vroeg me wat ik graag wilde doen en ik had meteen een leuke klik. Zo ben ik begonnen. Inmiddels breng ik niet alleen koffie en thee rond maar maak ik ook graag een praatje met de ouderen, sta in het winkeltje of lak de nagels van iemand die vertelde dat zij dat zo leuk vond. Als vriendinnen hun schermtijd aan mij laten zien denk ik vaak: in die tijd kun je ook iets leuks doen én iets betekenen voor een ander.

Waar word jij blij van? Maak er werk van en kom naar de Vrijwilligersmarkt op zaterdag 17 september in het gemeentehuis in Zeist. Meer informatie.

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen