"Mensen komen hier met niets, nog geen babyrompertje."

05-02-2024

Trudy is gek op kinderen en beheert daarom het babylokaal van de Weggeefwinkel. Wie langs de Weggeefwinkel komt, zal met mooi weer een paar kraampjes buiten zien staan met spullen die gratis worden weggegeven.

In deze kraampjes is echter niet alles te vinden. Wanneer je naar binnen gaat, zijn er nog vier lokalen vol met spullen die gratis of tegen een klein prijsje mogen worden meegenomen. Van servies tot speelgoed, van kleding tot elektronica, in de Weggeefwinkel is van alles te vinden, ook voor de allerkleinsten. Daar zorgt Trudy voor.

Trudy is getrouwd, heeft twee kinderen en zes kleinkinderen. Na haar pensionering verveelde ze zich niet, maar toch vroeg haar schoondochter haar of ze niet eens wilde komen kijken bij de weggeefwinkel. "Je leert zo toch weer andere mensen kennen. Dus ik ben hier gekomen en heb overal eerst eens gekeken wat mij aansprak. Het babylokaal vond ik wel heel leuk, ik ben gek op kinderen. Dus dat heb ik me een beetje toegeƫigend."

In het babylokaal sorteert Trudy de babyspullen die binnen worden gebracht en maakt ze pakketten voor ouders die een baby verwachten. "Er is veel stille armoede wat baby's betreft, voornamelijk onder buitenlandse mensen. Toen kamp Zeist hier nog was, waren er heel veel zwangere moeders. Toen die hoorden van de weggeefwinkel, liep het hier echt storm. We hebben op een gegeven moment wel gezegd dat ze iets van een bewijs van de verloskundige of de huisarts moesten meenemen, zodat we wel weten dat het op de juiste plek terechtkomt. De pakketten bestaan uit grote tassen, samengesteld voor een jongen of voor een meisje, waar alles in zit dat nodig is voor de eerste drie maanden. Denk aan thermometers, kruiken, luiers, rompertjes in drie maten, noem maar op. We hebben ook een kast met buggy's,  kinderwagens, boxen, spullen die vaak nog bijna nieuw zijn. Die verkopen we voor een klein prijsje."

Trudy wordt gelukkig als ze mensen ziet stralen, omdat ze zoveel spullen hebben gekregen. "Ze komen met niets, nog geen babyrompertje. Als ik dan die gezichten zie, vaak ook van jonge vaders die erbij zijn, is voor mij de dag alweer goed."

Voor wie nog niet zo goed weet wat vrijwilligerswerk precies inhoudt en wat er allemaal mogelijk is, raadt Trudy aan om gewoon eens te komen kijken wat er bij de Weggeefwinkel wordt gedaan. Het werk biedt haar namelijk veel voldoening en heeft voor leuke nieuwe contacten gezorgd. "Ik heb hele leuke collega's. Het sociale aspect onder collega's vind ik heel belangrijk."

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen