gezelschap

Zoveel mensen zoveel wensen: er zijn tal van redenen waarom iemand op zoek kan zijn naar gezelschap. De één is op zoek naar iemand met wie hij een praatje met een kop koffie of thee kan maken. Een ander heeft extra hulp nodig bij het uitvoeren of oppakken van een hobby, thuis of op locatie. Weer een ander zoekt gezelschap om een stok achter de deur te hebben om in beweging te komen en te blijven. Wat de reden ook is, op deze pagina treft u een overzicht van al die verschillende mogelijkheden die organisaties in Zeist bieden als het aankomt op gezelschap. 

Signaalpunt Zeist tegen Eenzaamheid - www.zeist.nl/eenzaamheid
Kent u iemand die eenzaam is, of voelt u zich zelf af en toe eenzaam? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of website, of loop even binnen bij één van de wijkservicepunten.
contact tel. 030 6940414, www.zeist.nl/eenzaamheid

Contact bij eenzaamheid, zorgen of andere welzijnszaken
De medewerkers van MeanderOmnium zitten klaar voor iedereen met vragen of behoefte aan een luisterend oor, op werkdagen tussen 9.00 en 17.00 op telefoonnummer 030 - 694 04 00.

Bezoekdienst Steunpunt Mantelzorg - www.mantelzorgzeist.nl
Vrijwilligers van de Bezoekdienst ontlasten de mantelzorger. Ze bieden gezelschap, doen een spelletje met de zorgvrager, gaan even samen naar buiten, of maken een praatje. De Bezoekdienst is er voor mensen die thuis wonen en staat ook open voor mensen met (beginnende) dementie.
contactpersoon Ams Slemmer, [email protected], 030 6925319

Handjehelpen - www.handjehelpen.nl
Vrijwilligers en stagiaires worden als maatje ingezet in de thuissituatie bij kinderen en volwassenen met een beperking (psychisch en lichamelijk), chronische ziekte en voor mantelzorgers die zelf maatjesondersteuning kunnen gebruiken. Uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. 
contactpersoon Jennie Bosma, [email protected], 06 39852708

Humanitas Vriendschappelijk Contact - www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug
Een vrijwilliger gaat op bezoek voor onder andere een praatje, een spelletje, een ommetje langs de winkels of waarheen wenselijk. Samen kunnen ze ook op zoek gaan naar blijvende nieuwe contacten of deelname aan activiteiten.
Doelgroep: mensen die behoefte hebben aan een betekenisvol contact.
contact algemeen, 06 35122389, [email protected]; Chuck van Loenen, 06 - 35122767; Peter van Zoeren, 06-10000858

O'mama's www.omamas.nl 
O ' mama's is een bewonersiniatief. Met veel liefde en passie zijn Lorraine en Suzanne en hun team van vaste hulpmoeders, de missie aangegaan; mama's en oma's van alle lagen in de samenleving met elkaar in verbinding brengen.Het O'mama's Café is onderdeel van O'mama's Zeist e.o en is ontstaan om de verbintenis tussen oma's en mama's te versterken. De kinderen mogen mee naar het O'mama's Café en daarvoor is wat te spelen en te drinken. 

Contactpersoon: Lorraine van Kolfschoten, [email protected] en Suzanne Hofstede, [email protected]

Humanitas Telefooncirkel - www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug
Een vrijwilliger start iedere dag van de week de cirkel. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar en de cirkel eindigt weer bij de vrijwilliger. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag. Neemt er iemand niet op, dan wordt actie ondernomen.
contact algemeen, 06 35122389, [email protected]; Chuck van Loenen, 06 - 35122767; Peter van Zoeren, 06-10000858

De Zonnebloem Vrijwillig Huisbezoek - www.zonnebloem.nl/zeist
Aandacht en gezelligheid geven aan mensen met een fysieke beperking die behoefte hebben aan aanspraak of er wel eens uit willen. Doelgroep: mensen 18+ met een fysieke beperking.
contactpersoon Gerrie Pouwelse, [email protected], 030 6020888

POWER - http://www.gildezeist.nl/power/  en http://www.veerkrachtopleeftijd.nl/
POWER Veerkracht op Leeftijd is een initiatief voor én door senioren die elkaar willen inspireren om het ouder worden op een positieve manier te beleven. Door workshops komen senioren met andere ouderen in contact en werken ze aan de kunst van het ouder worden. En wie wil, ontmoet elkaar daarna in één van de POWER-kringen in Zeist.
Contact: Telefoon 06-31995748 of via [email protected]

Algemene Seniorenvereniging Zeist - www.seniorenzeist.nl
Belangenbehartiging, het bevorderen van maatschappelijke participatie, het organiseren van sociale activiteiten en het geven van voorlichting, hulp en advies. Doelgroep: senioren van vijftig plus tot honderd plus.
contactpersoon Hans Burgmans, [email protected], 06-29583606

KBO-PCOB - www.kbo-pcob.nl
KBO-PCOB organiseert vele activiteiten voor de leden, ook vaak in samenwerking met ASZ. De Lief en Leed club heeft regelmatig contact met leden.
Contactpersoon Lia van Dijk, [email protected]

Kerk & Samenleving: Iedereen telt mee - [email protected]
Een vrijwilliger inzetten, trouw en langdurig, om de ander tevoorschijn te luisteren. Doelgroep: mensen die in een sociaal isolement verkeren of daarin dreigen te geraken.
contactpersoon Marianne Krijgsman, [email protected], 06 53103578

Stichting OOPOEH - www.oopoeh.nl
OOPOEH staat voor: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben, en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. We zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.
contactpersoon Frida, [email protected], 020 785 3745

NPV / VPTZ - Palliatieve / terminale zorg - www.npvzeist.nl
Onze deskundige vrijwilligers zijn er voor mensen in de laatste levensfase of stervensfase en voor hun naasten. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Dit geeft mantelzorgers de mogelijkheid om op adem te komen en het vol te houden. Wij doen dit bij mensen thuis en in instellingen. Alle dagen en dagdelen zijn bespreekbaar.
contactpersoon Anja Oosterhoff of Janine Jonker 06-10515337 of 06-53532418 [email protected]

NPV - Buddyzorg - www.npvzeist.nl
Ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en aan hun naasten, door de komst van een buddy-vrijwilliger. Deze buddy kan naast praktische hulp ook emotionele steun bieden, afleiding en gezelligheid. U bepaalt samen met de Buddy wat u wilt gaan doen: praten, wandelen, boodschappen, fietsen of ergens een kop koffie drinken.
contactpersoon Anja Oosterhoff of Janine Jonker 06-10515337 of 06-53532418 [email protected]

Senior Support - www.stichtingseniorsupport.nl
Zet zich in om contacten tussen mensen en de maatschappij te herstellen, het welzijn te bevorderen en de eenzaamheid te bestrijden. Senior Support brengt mensen samen door dagjes uit en gezelschapsmomenten bij senioren thuis.
contactpersoon Marion Stumpf [email protected]

Stichting Vrienden van het Binnenbos - www.ontmoetingscentrumbinnenbos.nl
Organiseert laagdrempelige contactmomenten. Voorbeeld de "Gouden Koffie" elke dinsdag van 10:00 - 12:00 uur in ontmoetingscentrum Binnenbos; momenteel telefonisch via 06 14320872. Ook de mobiliteitsdienst ‘De Gouden Koets’ voor ouderen die slecht ter been zijn.
contactpersoon A.F.M. ter Steege [email protected]

Met je hart - www.metjehart.nl
Stichting met je Hart is gericht op ontmoeting van ouderen. Met je hart werkt samen met lokale restaurants.
Contactpersoon Renske Mulder [email protected]

MeanderOmnium: Aysma - www.meanderomnium.nl
Aysma is een vrouwengroep bestaande uit migranten vrouwen ouder dan 65 jaar in Zeist West. Ze organiseren verschillende activiteiten: sport, koken, moestuin, speeltjes, lezing, jong en oud, cultureel uitstapjes.
contactpersoon Leyla Ajjaj [email protected]

Gedeelde levens - www.gedeeldelevens.nl
Mensen met een psychiatrische aandoening of verstandelijke beperking de mogelijkheid bieden om, op basis van wederkerigheid, aan te schuiven bij gastgezinnen.
contactpersoon Esna [email protected], 030 2369320 / 06 28415105

Rode Kruis - www.rodekruis.nl
Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.
contactpersoon 070-4455 888

Luisterlijn - www.luisterlijn.nl 
Dag en nacht een luisterend oor
contactpersoon bel lokaal 030 - 294 33 44

Mijn leven 2.0www.mijnleventweepuntnul.nl
Mijn Leven 2.0 is een initiatief om de zelfredzaamheid te stimuleren van mensen met een ziekte of fysieke beperking om zo psychosociale problemen en eenzaamheid te voorkomen. Mijn leven 2.0 biedt een online magazine met inspirerende verhalen en video’s van ervaringsdeskundigen over belangrijke inzichten die zij hebben opgedaan en de impact daarvan op hun leven. Er is een verwijsservice die helpt bij het vinden van psychosociale hulpverleners met expertise op het gebied van leven met ziekte en fysieke beperkingen. En er is een (online) mini-coaching Stap in je Leven 2.0, van ervaringsdeskundigen, voor ervaringsdeskundigen.
contactpersoon Carin Schröder [email protected] [email protected]

Nextdoor - nextdoor.nl
Een app waar je eerst een account voor moet aanmaken. Daarna kun je oproepen plaatsen die de mensen in je buurt kunnen zien die ook de app hebben. Gratis te gebruiken.