Launch Your Future

Ben jij tussen de 15 en 30 jaar?
Wil je nieuwe skills leren en je kansen vergroten?
Wil je samenwerken en een tof eigen creatief project maken?
Wil je maatschappelijk impact maken en daarmee werkervaring opdoen?
Heb jij een creatieve boost nodig?
Kom jij graag in contact met andere jongeren uit de regio?

…Dan is Launch Your Future écht iets voor jou!

Aanmelden
Meteen aanmelden kan hier. We nemen daarna zo snel mogelijk contact met je op voor een kennismakingsgesprek.

Je kunt meedoen als je:

  • Tussen de 15 en 30 jaar bent
  • Het hele project van 12 weken meedoet (2x2 uur/per week in de groep) en minimaal 20 uur vrijwilligerswerk wilt doen. Het totale traject is minimaal 80 uur.
  • Taalniveau tenminste eenvoudig basis Nederlands (a2) is.

Wat houdt het project in?
Het project bestaat uit een groeps- en een individueel traject.

Het groepstraject biedt jongeren een traject van 12 weken waarin we in een groep gaan oriënteren in verschillende takken van kunst en cultuur (muziek, media, beeldend of dans). Je gaat (samen met de groep)zelf bedenken wat je wilt leren en doen. Je wordt daarbij begeleid door professionals. Je werkt toe naar een eindprestatie (optreden, expositie of een combinatie ervan).  Bekijk hier het filmpje van de eindpresentatie eind juli 2020.

In het individuele traject ga je vrijwilligerswerk doen. Dat kan op allerlei manieren, we gaan op zoek naar  iets wat goed bij jou past en waar jij minstens net zo blij van wordt als degene voor wie je het doet. Voorbeelden zijn werken bij de Kidz Peppel Party, meedoen in een buurtproject in Zeist-West of helpen bij de maaltijdbereiding in WSP Noord. Tijdens het project wordt er twee keer met alle de deelnemers in een denktank besproken hoe het gaat: wat gaat goed en wat kan er beter? Tijdens het hele traject krijg je ook trainingen, om alles wat je gaat doen goed te kunnen uitvoeren. In elk geval is dat een talententraining en wat er verder nodig is bespreken we tijdens de groepslessen. Bekijk hier het filmpje.

Waarom zou je meedoen?
Door mee te doen vergroot je je kansen, je leert nieuwe vaardigheden, je doet werkervaring en nog allemaal  andere nuttige ervaringen op. Bovendien leer je allemaal leuke nieuwe mensen kennen. Ook krijg je een certificaat van deelname met een omschrijving van je bijdrage, handig voor bij je CV en sowieso iets om trots op te zijn. Voor je individuele traject krijg je een vrijwilligersvergoeding per dagdeel, wat in een keer wordt uitgekeerd na het succesvol afronden van beide trajecten.

Meer informatie?
Wil je meer informatie en weten wanneer de startdata zijn? Dan kun je ons mailen op [email protected]. Deelname is gratis. Je kan ook bellen met de begeleiders per gemeente:

  • Zeist                           Brigitte Schouten (Cultuur Zeist) 06 2187 1930 of Jessica Willems (Vrijwilligerscentrale Zeist) 06 3433 3803
  • Soest                          Riëndy Holder (RegioCultuurcentrum Idea) 06 4035 0945 of Ankie Baas (stichting Balans) 06 4253 8618
  • ​Wijk bij Duurstede      Willeke Colenbrander (KunstenHuis) 06 1116 8409
  • De Bilt                        Willeke Colenbrander (KunstenHuis) 06 1116 8409

Wil je algemene informatie over het project dan kun je contact opnemen met de projectcoördinator: Karla de Paauw (Vrijwilligerscentrale Zeist) 06-34333816

Launch Your Future
Launch Your Future is een project in het kader van de maatschappelijke diensttijd en wordt mogelijk gemaakt door ZonMw. Het project is in 2019 gestart in een samenwerkingsverband tussen Vrijwilligerscentrale Zeist, het KunstenHuis, Cultuur Zeist, en Slotstad RTV  in Zeist. In 2021 wordt Launch Your Future ook gestart in Soest, de Bilt, Wijk bij Duurstede en Bunnik met de partners: Stichting Balans, Regiocultuurcentrum Idea, MENS de Bilt en Stichting Binding.