Launch Your Future

In samenwerking met het KunstenHuis, Cultuur Zeist, Beauforthuis en Slotstad rtv zijn we een proeftuinproject gestart in het kader van de maatschappelijke diensttijd onder de naam "Culturele Carrousel".
We richten ons op de doelgroep jongeren van 16 tot 30 jaar die een extra zetje kunnen gebruiken. Hiermee worden jongeren bedoeld die het lastig vinden om leuk werk te vinden en geen opleiding volgen.

Bekijk hier ons filmpje!

Start nieuwe groepen!
De derde groep is begin oktober gestart in Zeist. Wil je meedoen aan een vierde groep -en dat kan nog - vul dan hier je gegevens in of mail ons [email protected] . We willen als de groep gevuld is een groep starten eind november 2020. Deze groep gaat in Zeist of De Bilt starten.

Wat houdt het project in?
Het project bestaat uit een groeps- en een individueel traject. Voor zowel het groeps- als het individuele traject gebruiken we de projectnaam "Launch Your Future" omdat dat aansprekender is voor jongeren. Het groepstraject biedt jongeren een traject van 5 maanden waarin ze in een groep gaan oriënteren in verschillende takken van kunst en cultuur (Decorbouw, Film, PR & Social Media, Radio & TV, Kunst, Muziek, Zang, Dans of Geluid & Licht). Jongeren gaan zelf bedenken wat ze willen leren en doen, en worden daarbij begeleid door professionals. Ze werken toe naar een culturele eindprestatie (optreden, expositie of een combinatie ervan).  Bekijk hier het filmpje van de eindpresentatie eind juli 2020.

In het individuele traject gaan de jongeren (individueel) vrijwilligerswerk uitvoeren bij de deelnemende organisaties. Voorbeelden zijn een plek bij de Kidz Peppel Party, participeren in een buurtproject in Zeist-West of helpen bij de maaltijdbereiding in WSP Noord. Isanne, een jongere uit de tweede groep kreeg inspiratie in de Coronatijd en maakte een bijzonder lied met inbreng van enkele zangers. De trajecten breiden we nu ook uit naar organisaties die niet perse een culturele inslag hebben. Zo hebben jongeren bij Kringloop Zeist meegeholpen en is Pieter-Paul nog steeds actief bij Vredenoord! Na elke maand wordt er met de deelnemers in een denktank besproken hoe het gaat: wat gaat goed en wat kan er beter? In het traject krijgen ze trainingen om de activiteiten goed uit te kunnen voeren, te beginnen met een talententraining.

Het project duurt tot 6 maart 2021 (we hebben verlenging gekregen door corona-crisis), maar bij succes willen we er graag een vervolg aan geven.