luisterend oor

Servicebalie (MeanderOmnium)  - meanderomnium.nl - BEPERKT BEREIKBAAR
Tot en met 6 april geen vervoer, boodschappen of klusjes. Wel bieden zij een luisterd oor en helpen u verder. Bereikbaar op maandag t/m zondag tussen 9.00 -17.00 uur.
contact  [email protected], 030 6940400

 

Rode Kruis - www.rodekruis - BEREIKBAAR
Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9:00 – 21:00 uur en op zaterdag tussen 10:00-16:00 uur.
contactpersoon 070-4455 888

 

Luisterlijn - www.luisterlijn.nl - BEREIKBAAR
Dag en nacht een luisterend oor
contactpersoon bel lokaal 030 - 294 33 44

 

Bezoekdienst Steunpunt Mantelzorg - www.mantelzorgzeist.nl - enkel telefonisch bereikbaar
Vrijwilligers van de Bezoekdienst ontlasten de mantelzorger. Ze bieden gezelschap, doen een spelletje met de zorgvrager, gaan even samen naar buiten, of maken een praatje. De Bezoekdienst is er voor mensen die thuis wonen en staat ook open voor mensen met (beginnende) dementie.
contactpersoon Ams Slemmer, [email protected], 030 6925319

 

Netwerk Gewoon samen - www.netwerkgewoonsamen.nl- BEREIKBAAR
Netwerk gewoon samen zet jongeren in voor kleine klusjes zoals boodschappen en ophalen van medicijnen. Ook tijdens de periode van van 15 maart tot 6 april 2020.
contactpersoon Aristha, [email protected], 06 243 99 354

 

De Wijkinloophuizen in Zeist zijn ook telefonisch bereikbaar. Bekijk hier alle telefoonnummers.

 

Als jij zorgt pas ik op - alsjijzorgtpasikop.nl - BEREIKBAAR
Actie opgezet n.a.v. coronavirus. Je kunt hier aangeven als je hulp nodig hebt bijvoorbeeld voor boodschappen op ophalen medicijnen. Via de website kun je je vraag indienen. Hulp nodig? Bel ons op 030 267 7786. Je kunt de voicemail inspreken, wij luisteren die regelmatig af en bellen terug.

 

Nextdoor - nextdoor.nl - BEREIKBAAR
Een app waar je eerst een account voor moet aanmaken. Daarna kun je oproepen plaatsen die de mensen in je buurt kunnen zien die ook de app hebben. Gratis te gebruiken.
 

Gedeelde levens - www.gedeeldelevens.nl - enkel telefonisch bereikbaar
Mensen met een psychiatrische aandoening of verstandelijke beperking de mogelijkheid bieden om, op basis van wederkerigheid, aan te schuiven bij gastgezinnen.
contactpersoon Esna [email protected], 030 2369320 / 06 28415105

 

Handjehelpen - www.handjehelpen.nl - enkel telefonisch bereikbaar
Vrijwilligers als maatje inzetten in de thuissituatie, bij kinderen en volwassenen met een beperking. Uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager.
contactpersoon Marieke Dijkstra, [email protected], 06 83596578
Helaas zijn huisbezoeken niet mogelijk. Er wordt wel omgekeken naar andere mogelijkheden zoals belcontact, boodschappen doen voor iemand of de hond uitlaten.

 

Vriendschappelijk Contact (Humanitas) - www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug - enkel telefonisch bereikbaar
Een vrijwilliger gaat op bezoek voor onder andere een praatje, een spelletje, een ommetje langs de winkels of waarheen wenselijk. Samen kunnen ze ook op zoek gaan naar blijvende nieuwe contacten of deelname aan activiteiten. Doelgroep: mensen die behoefte hebben aan een betekenisvol contact.
contactpersoon Miriam Martens, [email protected], 06-35122389

 

Vrijwillig Huisbezoek (De Zonnebloem) - www.zonnebloem.nl/zeist - aangepaste activiteiten, zie website
Aandacht en gezelligheid geven aan mensen met een fysieke beperking die behoefte hebben aan aanspraak of er wel eens uit willen. Doelgroep: mensen 18+ met een fysieke beperking.
contactpersoon Gerrie Pouwelse, [email protected], 030 6020888
De Zonnebloem organiseert momenteel telefooncontacten.Vrijwilligers bellen wekelijks met de deelnemers. Er wordt een gezellige kaart gemaakt en verstuurd naar de gasten. Daarbovenop wordt er voor diegenen met email een soort flitskrantje gemaakt om contact met hen te houden.

 

Algemene Seniorenvereniging Zeist - www.seniorenzeist.nl - aangepaste activiteiten, zie website
Belangenbehartiging, het bevorderen van maatschappelijke participatie, het organiseren van sociale activiteiten en het geven van voorlichting, hulp en advies. Doelgroep: senioren van vijftig plus tot honderd plus.
contactpersoon Hans Burgmans, [email protected], 06-29583606
Tijdens de coronacrisis wordt er naar de leden met een mailadres extra nieuwsbrieven gestuurd.

 

KBO-PCOB - www.kbo-pcob.nl
KBO-PCOB organiseert vele activiteiten voor de leden, ook vaak in samenwerking met ASZ. De Lief en Leed club heeft regelmatig contact met leden.
Contactpersoon Lia van Dijk, [email protected]
Tijdens de coronacrisis wordt er naar de leden met een mailadres extra nieuwsbrieven gestuurd.

 

Iedereen telt mee (Kerk & Samenleving) - [email protected] - enkel telefonisch bereikbaar
Een vrijwilliger inzetten, trouw en langdurig, om de ander tevoorschijn te luisteren. Doelgroep: mensen die in een sociaal isolement verkeren of daarin dreigen te geraken.
contactpersoon Marianne Krijgsman, [email protected], 06 53103578

 

Stichting OOPOEH - www.oopoeh.nl - enkel telefonisch bereikbaar
OOPOEH staat voor: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben, en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. We zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.
contactpersoon Frida, [email protected], 020 785 3745

 

Telefooncirkel (Humanitas) - www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug
Een vrijwilliger start iedere dag van de week de cirkel. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar en de cirkel eindigt weer bij de vrijwilliger. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag. Neemt er iemand niet op, dan wordt actie ondernomen.
contactpersoon Selma Meijer, [email protected], 06-35 122 389

 

NPV / VPTZ - Zeist, Palliatief/terminale zorg - www.npvzeist.nl - BEREIKBAAR
Onze deskundige vrijwilligers zijn er voor mensen in de laatste levensfase of stervensfase en voor hun naasten. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Dit geeft mantelzorgers de mogelijkheid om op adem te komen en het vol te houden. Wij doen dit bij mensen thuis en in instellingen. Alle dagen en dagdelen zijn bespreekbaar.
contactpersoon Anja Oosterhoff of Janine Jonker 06-10515337 of 06-53532418 [email protected]

 

NPV - Buddyzorg - www.npvzeist.nl - BEREIKBAAR
Ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en aan hun naasten, door de komst van een buddy-vrijwilliger. Deze buddy kan naast praktische hulp ook emotionele steun bieden, afleiding en gezelligheid. U bepaalt samen met de Buddy wat u wilt gaan doen: praten, wandelen, boodschappen, fietsen of ergens een kop koffie drinken.
contactpersoon Anja Oosterhoff of Janine Jonker 06-10515337 of 06-53532418 [email protected]

 

Senior Support - www.stichtingseniorsupport.nl
Stichting Senior Support zet zich in om contacten tussen mensen en de maatschappij te herstellen, het welzijn te bevorderen en de eenzaamheid te bestrijden. Senior Support brengt mensen samen door dagjes uit en gezelschapsmomenten bij senioren thuis.
contactpersoon Marion Stumpf [email protected]
Ze gaan conform de richtlijnen van het RIVM voor zorgverleners buiten het ziekenhuis, door met het begeleiden van kwetsbare senioren, waar continuïteit noodzakelijk is. Ze hebben alle Supporters persoonlijk gebeld om het protocol door te nemen en per cliënt bekeken of voortzetting van de begeleiding noodzakelijk is. Ook worden mantelzorgers betrokken bij deze beslissing. Komende weken mag een beroep op hen gedaan worden, zodat senioren die nu alleen thuis zitten het niet nog moeilijker krijgen.

 

Stichting Vrienden van het Binnenbos - www.ontmoetingscentrumbinnenbos.nl
Ze organiseren laagdrempelige contactmomenten. Voorbeeld de "Gouden Koffie" elke dinsdag van 10:00 - 12:00 uur in ontmoetingscentrum Binnenbos. Ook de mobiliteitsdienst ‘De Gouden Koets’ voor ouderen die slecht ter been zijn.
contactpersoon A.F.M. ter Steege [email protected]
Vrijwilligers zijn inmiddels regelmatig in telefonisch contact met de bekende grote groep zelfstandig wonende ouderen. Even naar elkaar informeren en gezellig bijpraten en morele steun geven en belangstelling tonen. Voor diegenen die ze nog niet hebben bereikt en toch behoefte hebben aan telefonisch contact met één van de vrijwilligers kunnen elke dinsdag en donderdagmorgen tussen 10.00-12.00 uur bellen met het centrale nummer: 06 14320872.

 

Met je hart - www.metjehart.nl/
Stichting met je Hart is gericht op ontmoeting van ouderen. Met je hart werkt samen met lokale restaurants.
Contactpersoon Renske Mulder [email protected]

 

MeanderOmnium: Aysma - www.meanderomnium.nl
Project eenzaamheid Aysma is een vrouwengroep bestaande uit migranten vrouwen ouder dan 65 jaar in Zeist West. Ze organiseren verschillende activiteiten: sport, koken, moestuin, speeltjes, lezing, jong en oud, cultureel uitstapjes.
contactpersoon Leyla Ajjaj [email protected]

 

Koekje bij de Thee - https://koekjebijdethee.nl/
Koekje bij de Thee levert betaalde mantelzorg-ondersteuning en zorgt ervoor dat inwoners zelfstandig blijven en van huiskunnen wanneer zij dat willen. Koekje bij de Thee biedt gezelschap, een luisterend oor, een helpende hand en individuele begeleiding.
contactpersoon Ankie Baas [email protected] 06-42538618

 

Mijn leven 2.0www.mijnleventweepuntnul.nl
Mijn Leven 2.0 is een initiatief om de zelfredzaamheid te stimuleren van mensen met een ziekte of fysieke beperking om zo psychosociale problemen en eenzaamheid te voorkomen. Mijn leven 2.0 biedt een online magazine met inspirerende verhalen en video’s van ervaringsdeskundigen over belangrijke inzichten die zij hebben opgedaan en de impact daarvan op hun leven. Er is een verwijsservice die helpt bij het vinden van psychosociale hulpverleners met expertise op het gebied van leven met ziekte en fysieke beperkingen. En er is een (online) mini-coaching Stap in je Leven 2.0, van ervaringsdeskundigen, voor ervaringsdeskundigen.
contactpersoon Carin Schröder [email protected] [email protected]

 

Van Weelderen en partners https://vanweelderenenpartners.nl/
Organisatie ontzorg trajecten voor mensen op leeftijd. Werkwijze is een mengvorm van personal organising, empowerment en interim management aan huis.
Contactpersoon Helmer van Weelderen [email protected]

 

Omzorg - www.omzorg.nl
Omzorg kan helpen met inzet van gezelschapsmomenten bij ouderen thuis. Een moment op een vaste dag en tijd in de week waar men op kan rekenen.
Contactpersoon Inger Heijning [email protected] 030 – 2980779