Jongerenparticipatie

In Zeist verzorgen wij voor verschillende middelbare scholen maatschappelijke stageplekken en instructielessen op school.

We verzorgen de projectleiding van Regionale Coördinatiegroep Maatschappelijke Stage voor Zeist, De Bilt, Utrechtse Heuvelrug en Wijk bij Duurstede. Eén maal per jaar wordt een regionale bijeenkomst gehouden voor stagecoördinatoren, rectoren, bestuur van de scholen, gemeenten, contactpersonen maatschappelijke stages van maatschappelijke organisaties en leerlingen. In 2019 vond deze plaats op donderdag 21 maart. De volgende staat door coronaperikelen iets later gepland voor 30 september 2021. We hopen elkaar dan weer live te ontmoeten!

In februari 2019 zijn we met een aantal culturele partners gestart met het proeftuinproject Launch Your Future binnen de Maatschappelijke Diensttijd. Dit project loop tot mei 2021. De proeftuin heeft een vervolg gekregen met uitbreiding naar omliggende gemeenten en daar zijn we medio december 2020 mee gestart en loopt tot december 2022.

Tot slot houden we een overzicht bij welke jongerenprojecten er zijn in Zeist. Ontbreekt er een project, laat het ons weten!