Submenu

Boodschappen, klussen en vervoer

4436 keer bekeken

Verschillende organisaties verbinden bewoners met een praktische hulpvraag aan een vrijwilliger.

Austerlitz Zorgt
Austerlitz Zorgt is de zorgcoöperatie van het Utrechtse dorp Austerlitz. De coöperatie heeft tot doel het voor de oudere inwoners van Austerlitz mogelijk te maken zo lang mogelijk zo zelfstandig mogelijk in ons dorp te blijven wonen. De coöperatie organiseert de nodige steun, zorg en hulp voor ouderen en andere zorgbehoeftigen in het dorp.

 

 

Stichting Bikkel Verhuizingen
Bikkel Movers verleent logistieke ondersteuning aan ouderen en andere (kwetsbare) groepen door:
• leegruimen van kamers en appartementen in verpleeg- en verzorgingshuizen;
• helpen verhuizen van mensen die naar een verzorgingshuis gaan;
• verhuizen van spullen voor een zorginstelling van de ene naar de andere wooneenheid;
• aangekochte meubels, wit- of bruingoed bij hen thuis bezorgen.

Aantrekkelijk, maatschappelijk en duurzaam
Wij zijn geen professioneel verhuisbedrijf. Daar is de prijs ook niet naar. Uw verhuizing is namelijk de dagbesteding van onze medewerkers. Zij hebben een afstand tot de arbeidsmarkt en kunnen zodoende op een zinvolle en unieke manier structuur aan hun dagindeling geven!

contact
Jan Willem Liebrecht
06 13353806
info@stichtingbikkel.nl

 

 

De Gouden Koets
“De Gouden Koets” wordt ingezet om ouderen uit de wijken Kerckebosch en De Dennen, die slecht ter been, zijn gratis vervoer aan te bieden naar het Binnenbos, de huisarts of anderszins.  Door de afmetingen is het zeer gemakkelijk voor zowel de bestuurder als de passagiers om in- en uit te stappen. De “Gouden Koets” biedt plaats aan 3 passagiers en de bestuurder. Achterop de E-car is ruimte voor maar liefst twee rollators of een inklapbare rolstoel.

 

 

HipHelpt 
Christenen bieden in hun eigen buurt vrijwillig hulp aan mensen in nood en geven daarmee ook hun eigen kerk of parochie een gezicht in de lokale samenleving. Uitgangspunt voor de hulpvraag is dat die door 1 vrijwilliger binnen 1 dagdeel op te lossen is. Overleggen is altijd mogelijk. 

 

 

Kerk en Samenleving - Sfeermakers
Kerk en Samenleving biedt gratis advies en helpt mensen bij het gezellig inrichten van hun woning. De hulp is bedoeld voor mensen die geen geld hebben om hun huis gezellig te maken. Het gaat dus om mensen die leven van een minimum inkomen en/of afhankelijk zijn van de Voedselbank en bijvoorbeeld een nieuw huis moeten inrichten na een scheiding. Poster Sfeermakers.

 

 

MeanderOmnium: Praktische hulp voor u!
Senioren met een klein netwerk kunnen hulp vragen voor een boodschap, kleine klusjes in en om het huis of particulier vervoer, alles tegen een kleine onkostenvergoeding. 

 

 

Meer tuin, meer mens
‘Meer Tuin, Meer Mens’ biedt een tuin-opknapservice voor bewoners die hun tuin niet meer aan kunnen. Het resultaat is een opgeluchte bewoner, een blije omgeving en een duurzame tuin

 

 

Nextdoor
Een app waar je eerst een account voor moet aanmaken. Daarna kun je oproepen plaatsen die de mensen in je buurt kunnen zien die ook de app hebben. Gratis te gebruiken.

Contact
nextdoor.nl

 

 

Wijk voor de Wijk / Wijkinloophuis Kerckebosch 
Wijk voor de Wijk is een burenhulpproject in de wijken Kerckebosch en Hoge Dennen. Hulp wordt geboden door vrijwilligers die in de wijk wonen, eenmalig of meerdere keren voor een periode van maximaal drie maanden.

 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen