Submenu

Rouw

2601 keer bekeken

Wanneer je te maken krijgt met verlies, kan het helpend zijn hier met anderen over te praten. Niet alleen het verliezen van een dierbare, maar ook een scheiding, verlies van werk of verlies van lichaamsfuncties vallen onder rouw.

Het Bezinningshuis 
Het Bezinningshuis is een plek waar mensen kunnen stilstaan en bezinnen op hun leven: 'hoe gaat het op dit moment met mij?', 'hoe kijk ik terug op mijn leven?', 'waarom leef ik nog wel en zijn er al zo vele generatiegenoten overleden? Een selectie uit vragen die kunnen komen als je ouder wordt en dichterbij het levenseinde komt.

 

 

Humanitas Steun bij Rouw, individuele ondersteuning
Humanitas richt zich op mensen die rouw ervaren na het verlies van een partner, kinderen, goede vrienden of familie. Maar ook zijn we er voor mensen voor wie een scheiding, verlies van werk of verlies van lichaamsfuncties (bij iemand zelf of diens partner) gevoelens van rouw veroorzaakt. Vrijwilligers bieden warmte en tonen begrip, herkennen en erkennen wat iemand voelt en nemen de tijd om te luisteren.

 

 

Humanitas Steun bij Rouw, lotgenotengroep
Met elkaar praten over het geleden verlies geeft herkenning en steun. In de groep staat men niet meer alleen en begrijpt de ander waarover men praat. De lotgenotengroep wordt twee keer per jaar georganiseerd: in januari en september. Men komt acht keer bij elkaar.

 

 

NPV - Buddyzorg
Ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en aan hun naasten, door de komst van een buddy-vrijwilliger. Deze buddy kan naast praktische hulp ook emotionele steun bieden, afleiding en gezelligheid. Je bepaalt samen met de buddy wat je wil gaan doen: praten, wandelen, boodschappen, fietsen of ergens een kop koffie drinken.

contact
Anja Oosterhoff
06 10515337
Janine Jonker
06 53532418
info@npvzeist.nl
npvzeist.nl

 

 

NPV / VPTZ - Palliatieve / terminale zorg
Onze deskundige vrijwilligers zijn er voor mensen in de laatste levensfase of stervensfase en voor hun naasten. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Dit geeft mantelzorgers de mogelijkheid om op adem te komen en het vol te houdenWij doen dit bij mensen thuis en in instellingen. Alle dagen en dagdelen zijn bespreekbaar.

contact
Anja Oosterhoff
06 10515337
Janine Jonker
06 53532418
info@npvzeist.nl
npvzeist.nl

 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen