Submenu

Gezinsondersteuning

3423 keer bekeken

Heb je, al dan niet tijdelijk, extra ondersteuning nodig? Diverse organisaties bieden uitkomst.

Handjehelpen
Vrijwilligers als maatje inzetten in de thuissituatie, bij kinderen en volwassenen met een beperking. Uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. Doelgroep: jeugd en volwassenen met een beperking of gedrag dat om extra zorg en aandacht vraagt, en hun mantelzorgers.
 

 

Meeleefgezin
Ondersteuning van kinderen onder de 5 jaar van ouders met psychische/psychiatrische problemen. MeeleefGezin biedt deze gezinnen een vrijwillig meeleefgezin aan, dat het kind regelmatig opvangt. Het kind doet positieve ervaringen op in deze vertrouwde en stabiele tweede omgeving. Deze ervaringen dragen bij aan een gezonde ontwikkeling van deze kinderen en geven ruimte aan een optimale relatieopbouw tussen ouder(s) en kinderen.
 

 

NPV - Buddyzorg
Ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en aan hun naasten, door de komst van een buddy-vrijwilliger. Deze buddy kan naast praktische hulp ook emotionele steun bieden, afleiding en gezelligheid. Je bepaalt samen met de Buddy wat je wil gaan doen: praten, wandelen, boodschappen, fietsen of ergens een kop koffie drinken.

contact
Anja Oosterhoff
06 10515337
Janine Jonker
06 53532418
info@npvzeist.nl
npvzeist.nl

 

 

Stichting O'mama's
Met veel liefde en passie zijn wij als team, van vrijwilligers, de missie aangegaan; oma's en mama's van alle lagen in de samenleving met elkaar in verbinding brengen. Door onze groei en de toenemende vraag, hebben we hier opa's en vaders aan toegevoegd. 
Stichting O’mama’s is draaiende op eigen kracht en bekostigd door sponsoring, donaties of kleine eigen bijdrage.

 

contact
Lorraine van Kolfschoten
contact@omamas.nl 
omamas.nl

 

 

Stichting Omgangshuis
Als ouders in scheiding (nog) niet in staat zijn om met elkaar een omgangsregeling af te spreken en jonge kinderen hebben (tot 10 jaar), dan biedt het Omgangshuis een neutrale en veilige plek voor een ontmoeting tussen de niet-verzorgende ouder en het kind.
Bezoek alleen op afspraak.
 

 

Samen Oplopen
Een gezin/jongere die wel wat steun kan gebruiken, wordt gekoppeld aan goede en betrokken vrijwilligers/steungezinnen.
 

 

Steunouder - MeanderOmnium 
Steunouders zijn vrijwilligers die een kind van ouders in een kwetsbare situatie één of meer dagdelen per week opvangen. De kwetsbare ouder kan door deze opvang van het kind energie opdoen en de regie in eigen handen blijven houden en wordt gerespecteerd in zijn/haar ouderrol. Doelgroep: kwetsbare gezinnen met jonge kinderen tot 13 jaar.
 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen