Submenu

Computer, financiën en administratie

3899 keer bekeken

Hulp nodig bij je computer, financiën of (digitale) administratie? Diverse instanties ondersteunen je bij al je vragen op dit gebied.

Digitaal Café
Hulp bij vragen over laptop, mobiele telefoon of tablet. Vrijwilligers van Seniorweb bieden hulp op de dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag en leerlingen van de middelbare scholen uit Zeist helpen mensen op zaterdagochtend bij digitale vragen. 

  • Dinsdag 10.00-11.30 uur in Bibliotheek KunstenHuis-Idea
  • Woensdag 14.00-16.00 uur in WSP Noord
  • Donderdag 10.00-11.30 in Bibliotheek KunstenHuis-Idea
  • Vrijdag 13.30-15.30 uur in Vollenhove 't Volle Hof
  • Zaterdag 10.00-11.30 uur in Bibliotheek KunstenHuis-Idea (okt-juni)

contact 
Voor de dinsdag, woensdag, donderdagochtend en vrijdag:
Carla Heerschop 
085 8222777

Voor de zaterdag:
Iris Hermans en Linda van Herwaarden
085 8222777

 

Humanitas Thuisadministratie
Ondersteuning bij het op orde brengen en houden van administratie, overzicht in inkomsten en uitgaven, overzicht schulden en schuldeisers (als dit aan de orde is), aanvragen inkomensondersteunende regelingen en contacten met instanties. De vrijwilligers werken met je aan het voorkomen én oplossen van schulden en leren je omgaan met het beschikbare budget.

contact
Chuck van Loenen (coördinator)
06 35122767
humanitas.nl/afdeling/heuvelrug

 

 

Formulierenbrigade (onderdeel RSD)
Ondersteunen bij thuisadministratie en invullen meest voorkomende formulieren, belastingaangifte, ordenen administratie, aanvragen DigiD.
 

 

Rechtswinkel Zeist
Eerstelijns rechtshulp aan ieder die zich met een juridisch probleem tot de Rechtswinkel wendt.
 

 

SchuldHulpMaatje Zeist 
De SchuldHulpMaatjes helpen mensen met (dreigende) schulden met het oplossen van de financiële problemen én begeleiden hen op weg naar zelfredzaamheid en bewust financieel gedrag op de lange termijn.

contact
IJda van den Boogaard
06 24175219
shmzeist@gmail.com
schuldhulpmaatje.nl

 

 

Sociaal Raadslieden - juridisch advies
Administratie, advies en informatie aan mensen met vragen op sociaal-juridisch gebied (belastingen, werk, wonen, inkomen, uitkeringen of schulden). Eventueel ook: helpen bij het invullen van een formulier of het opstellen van een brief.
 

 

Wegwijscafé
Hulp bij vragen of problemen op allerlei gebieden, zoals financiën, computergebruik, of het invullen van formulieren. Aanwezig zijn vrijwilligers en professionals van o.a.: Humanitas, Formulierenbrigade, SchuldhulpMaatje Zeist, Maatschappelijk Werk Vitras, MeanderOmnium, Sociaal Team, Centrum Jeugd en Gezin, en Taalhuis.

contact
Bert Winters
06 12524179
b.winters@zeist.nl
Inloopspreekuren Zeist:
Wegwijscafe Zeist

 

 

Welkom Online
Welkom Online is een laagdrempelig lesprogramma van het Ouderenfonds voor iedereen die een eerste stap online wil zetten. Zo leer je bijvoorbeeld hoe je kunt videobellen met je (klein)kinderen, leuke filmpjes en foto’s van vroeger bekijkt en welke handige apps er zijn.

Ook is er ten tijde van het Corona-virus een Helpdesk Welkom Online opgezet waar je naar toe kunt bellen met online en digitale vragen, zoals: hoe kan ik videobellen, hoe houd ik contact via social media en hoe kan ik online spelletjes spelen met anderen? Ook kun je bij hen terecht met vragen over het Coronavirus.

contact
088 3442000
werkdagen 9.00 - 17.00 uur

 

 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen