Submenu

Gezelschap

4281 keer bekeken

Zoveel mensen zoveel wensen: er zijn tal van redenen waarom iemand op zoek kan zijn naar gezelschap.

De één is op zoek naar iemand met wie hij een praatje met een kop koffie of thee kan maken. Een ander heeft extra hulp nodig bij het uitvoeren of oppakken van een hobby, thuis of op locatie. Weer een ander zoekt gezelschap om een stok achter de deur te hebben om in beweging te komen en te blijven. Wat de reden ook is, op deze pagina tref je een overzicht van al die verschillende mogelijkheden die organisaties in Zeist bieden als het aankomt op gezelschap. 

Algemene Seniorenvereniging Zeist
Belangenbehartiging, het bevorderen van maatschappelijke participatie, het organiseren van sociale activiteiten en het geven van voorlichting, hulp en advies. Doelgroep: senioren van vijftig+ tot honderd+.
 

 

Gedeelde levens
Mensen met een psychiatrische aandoening of verstandelijke beperking de mogelijkheid bieden om, op basis van wederkerigheid, aan te schuiven bij gastgezinnen.
 

 

Gilde Zeist Helpt
Voor mensen die niet meer het huis uit kunnen is het mogelijk een hobbymaatje aan te vragen. Een hobbymaatje komt regelmatig een dagdeel bij je thuis om samen met jouw hobby bezig te zijn of, als u dat wilt, zelf te leren je hobby onder de knie te krijgen.

contact
Hein Teuwen
06 31995748
(ma-do 9.30-12.00)
info@gildezeist.nl
thuishobbyzeist.123website.nl

 

 

Handjehelpen
Vrijwilligers en stagiaires worden als maatje ingezet in de thuissituatie bij kinderen en volwassenen met een beperking (psychisch en lichamelijk), chronische ziekte en voor mantelzorgers die zelf maatjesondersteuning kunnen gebruiken. Uitgangspunt is altijd de behoefte van de hulpvrager. 
 

 

Humanitas De Ontmoeting
Bij De Ontmoeting staan gezelligheid, samen dingen ondernemen en elkaar ontmoeten centraal. Het programma wordt passend gemaakt, op basis van jouw wensen en mogelijkheden; er is altijd plek voor je en er is veel te kiezen. Van één-op-één contact, koffiemomentjes tot activiteiten met enkele andere deelnemers, zowel binnen (ook bij deelnemers thuis) als buiten: samen koken, spelletjes doen, wandelen etc. Door het (her)vinden van een hobby en het weer onder de mensen komen ontstaat er een sociaal netwerk met leuke activiteiten en gezelligheid die je uiteindelijk zelf kunt onderhouden.
 

 

Humanitas Telefooncirkel
Een vrijwilliger start iedere dag van de week de cirkel. Vervolgens bellen de deelnemers elkaar en de cirkel eindigt weer bij de vrijwilliger. Dit neemt ongeveer een half uur in beslag. Neemt er iemand niet op, dan wordt actie ondernomen.
 

 

Humanitas Vriendschappelijk Contact 
Een vrijwilliger gaat op bezoek voor onder andere een praatje, een spelletje, een ommetje langs de winkels of waarheen wenselijk. Samen kunnen ze ook op zoek gaan naar blijvende nieuwe contacten of deelname aan activiteiten.
Doelgroep: mensen die behoefte hebben aan een betekenisvol contact.
 

 

Ontmoetingscafé de Hang-out
Voel jij je vaak alleen en wil je dat veranderen? Meld je dan aan voor Join Us. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten om samen leuke dingen te doen en helpen je sociaal sterker te worden. 
Voor wie? 
Voor jongeren in de leeftijd van 18-35 jaar. 

 

 

KBO-PCOB
KBO-PCOB organiseert vele activiteiten voor de leden, ook vaak in samenwerking met ASZ. De Lief en Leed club heeft regelmatig contact met leden.

contact
Lia van Dijk
lia.van.dijk@planet.nl
kbo-pcob.nl

 

 

Kerk & Samenleving: Iedereen telt mee
Een vrijwilliger inzetten, trouw en langdurig, om de ander tevoorschijn te luisteren. Doelgroep: mensen die in een sociaal isolement verkeren of daarin dreigen te geraken.
 

 

Luisterlijn
Dag en nacht een luisterend oor.
 

 

Lonely Hearts
Zou je graag nieuwe, zinvolle contacten willen hebben? Meld je dan aan voor Lonely Hearts. We brengen je in contact met leeftijdsgenoten om samen wat te drinken, praten, spelletje te doen, eten, wandelen, enz.
Voor wie?
Jongvolwassenen van 25 tot ca. 35 jaar.

contact 
Sera Willemsen
06 40249981
s.willemsen@meanderomnium.nl

 

 

MeanderOmnium: Aysma
Aysma is een vrouwengroep bestaande uit migranten vrouwen ouder dan 65 jaar in Zeist-West. Ze organiseren verschillende activiteiten: sport, koken, moestuin, speeltjes, lezingen en culturele uitstapjes voor jong en oud.

 

 

Contact bij eenzaamheid, zorgen of andere welzijnszaken
De medewerkers van MeanderOmnium zitten klaar voor iedereen met vragen of behoefte aan een luisterend oor, op werkdagen tussen 9.00 en 13.00 uur. 

 

 

Met je hart
Stichting met je Hart is gericht op ontmoeting van ouderen. Met je hart werkt samen met lokale restaurants.

Contact
Renske Mulder 
renske@metjehart.nl
metjehart.nl

 

 

Mijn leven 2.0
Mijn Leven 2.0 is een initiatief om de zelfredzaamheid te stimuleren van mensen met een ziekte of fysieke beperking, om zo psychosociale problemen en eenzaamheid te voorkomen. Mijn leven 2.0 biedt een online magazine met inspirerende verhalen en video’s van ervaringsdeskundigen over belangrijke inzichten die zij hebben opgedaan en de impact daarvan op hun leven. Er is een verwijsservice die helpt bij het vinden van psychosociale hulpverleners met expertise op het gebied van leven met ziekte en fysieke beperkingen. En er is (online) mini-coaching Stap in je Leven 2.0, van ervaringsdeskundigen, voor ervaringsdeskundigen.
 

 

Nextdoor
Een app waar je eerst een account voor moet aanmaken. Daarna kun je oproepen plaatsen die de mensen in je buurt kunnen zien die ook de app hebben. Gratis te gebruiken.

Contact
nextdoor.nl

 

 

NPV - Buddyzorg
Ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en aan hun naasten, door de komst van een buddy-vrijwilliger. Deze buddy kan naast praktische hulp ook emotionele steun, afleiding en gezelligheid bieden. Je bepaalt samen met de Buddy wat je wil gaan doen: praten, wandelen, boodschappen, fietsen of ergens een kop koffie drinken.

contact
Anja Oosterhoff of Janine Jonker
06 10515337
06 53532418
info@npvzeist.nl
npvzeist.nl

 

 

NPV / VPTZ - Palliatieve / terminale zorg
Onze deskundige vrijwilligers zijn er voor mensen in de laatste levensfase of stervensfase en voor hun naasten. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Dit geeft mantelzorgers de mogelijkheid om op adem te komen en het vol te houdenWij doen dit bij mensen thuis en in instellingen. Alle dagen en dagdelen zijn bespreekbaar.

contact
Anja Oosterhoff of Janine Jonker
06 10515337
06 53532418
info@npvzeist.nl
npvzeist.nl

 

 

Ommetje door de Wijk – Sportief Zeist
Wil je graag mensen ontmoeten én bewegen tegelijk? Wandel dan mee met een ommetje in jouw buurt!
Een ommetje is een korte wandeling met andere wijkbewoners en wordt georganiseerd door Sportief Zeist.
Neem een kijkje op deze website voor een ommetje bij jou in de buurt. Vooraf aanmelden is niet nodig.

 

 

Stichting O'mama's
Stichting O'mama's brengt mama's en oma's van alle lagen in de samenleving met elkaar in verbinding. Hiervoor organiseert de stichting diverse grote en kleinschalige activiteiten en evenementen. Het O'mama's Café is één van deze activiteiten en is ontstaan om de verbintenis tussen oma's en mama's te versterken. De kinderen mogen mee naar het O'mama's Café; voor hen is er wat te spelen en te drinken. 

contact
Lorraine van Kolfschoten
Suzanne Hofstede
contact@omamas.nl 
omamas.nl

 

 

OOPOEH
OOPOEH staat voor: senioren helpen aan meer gezelschap en beweging, honden helpen aan de aandacht en verzorging die zij nodig hebben, en baasjes helpen aan een betrouwbare oppas. We zijn géén commerciële oppasdienst of uitlaatcentrale.
 

 

POWER
POWER Veerkracht op Leeftijd is een initiatief voor én door senioren die elkaar willen inspireren om het ouder worden op een positieve manier te beleven. Door workshops komen senioren met elkaar in contact en werken ze aan de kunst van het ouder worden. En wie wil, ontmoet elkaar daarna in één van de POWER-kringen in Zeist.
 

 

Rode Kruis
Heb je een luisterend oor, advies of extra hulp nodig omdat je in quarantaine of thuisisolatie zit? Dan kun je contact opnemen met de Rode Kruis Hulplijn. Dit nummer is van maandag t/m vrijdag bereikbaar tussen 9.00 – 21.00 uur en op zaterdag tussen 10.00-16.00 uur.
 

 

Senior Support
Zet zich in om contacten tussen mensen en de maatschappij te herstellen, het welzijn te bevorderen en de eenzaamheid te bestrijden. Senior Support brengt mensen samen door dagjes uit en gezelschapsmomenten bij senioren thuis.
 

 

 
 

Signaalpunt Zeist tegen Eenzaamheid
Ken je iemand die eenzaam is, of voel jij je af en toe eenzaam? Neem dan contact met ons op via onderstaand telefoonnummer of website, of loop even binnen bij één van de wijkservicepunten.

 

 

Steunpunt Mantelzorg - Bezoekdienst
Vrijwilligers van de Bezoekdienst ontlasten de mantelzorger. Ze bieden gezelschap, doen een spelletje met de zorgvrager, gaan even samen naar buiten, of maken een praatje. De Bezoekdienst is er voor mensen die thuis wonen en staat ook open voor mensen met (beginnende) dementie.

 

 

Vrienden van het Binnenbos
Organiseert laagdrempelige contactmomenten, zoals de "Gouden Koffie". Deze is elke dinsdag van 10.00 - 12.00 uur in ontmoetingscentrum Binnenbos. Ook is er de mobiliteitsdienst ‘De Gouden Koets’, voor ouderen die slecht ter been zijn.
 

 

De Zonnebloem Vrijwillig Huisbezoek
Aandacht en gezelligheid geven aan mensen met een fysieke beperking die behoefte hebben aan aanspraak of er wel eens uit willen. Doelgroep: mensen 18+ met een fysieke beperking.
 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen