organisaties - vacatures beheren

Bekijk hier onze factsheet over het plaatsen van vacatures.

En hier 5 tips voor een wervende vacature

plaatsen van vacatures

 • log in bij de vacaturebank
 • klik op het blokje ‘vraag’  en vervolgens op ‘vacature toevoegen’
 • vul het volledige scherm in:
  - omschrijf de vacature bij ‘titel’  als een functie. Je zoekt bijvoorbeeld een ‘scheidsrechter’ of ‘begeleider handwerkmiddag’
  - geef bij ‘samenvatting’ één wervende zin met daarin de naam van je organisatie (voorbeeld: welke sportieve vrijwilliger wil zich inzetten voor volleybalclub ‘Het Netje’?)
  - geef bij ‘tekst’ meer informatie over de vacature. Laat de dikgedrukte kopjes staan en werk zo veel mogelijk met streepjes (opsommingen) zodat de tekst snel leesbaar blijft.
 • - de periode kun je leeg laten. Behalve als je vrijwilligers zoekt voor een evenement in een specifieke periode.
 • - let erop dat je bij gepubliceerd ja aanvinkt. de data vullen wij verder in. vacatures zetten wij standaard op een half jaar.
 • klik, als je alles hebt ingevuld, onderaan in het scherm op ‘vacature toevoegen’.

wijzigen van vacatures
Klik in je vacatureoverzicht op de vacature die je wilt wijzigingen. Die dit door op het potloodje (bewerken) te klikken. Klaar? Klik onderin het scherm op ‘vacature wijzigen’. Wij krijgen hiervan bericht en zullen de vacature nalopen.

verwijderen van vacatures
Wil je een vacature weghalen? Klik dan in het vacature overzicht op het kruisje (verwijderen).

vacatures direct online
Vanaf maart 2018 kunnen organisaties zelf vacatures online zetten. Dit betekent dat de vacature meteen zichtbaar is op de vacaturebank (Dit kan soms een kwartiertje duren). Controleer daarom goed de teksten. Wij zullen achteraf een controle uitvoeren. Wijkt de vacature af van het door ons gehanteerde format? Dan passen we de tekst hier op aan.