Jouw huis, mijn thuis?

17-09-2021
301 keer bekeken

Heb je thuis een kamer/ruimte vrij om te verhuren? Daarmee kan je een jongere helpen! Je biedt een jongere die uitstroomt uit de jeugdzorg, dreigt in te stromen in de jeugdzorg of dak en thuisloos is een plek waar hij of zij met steun van een vertrouwde begeleider, verder zelfstandig kan worden.

Onlangs heeft deze bijzondere stcihting zich aangemeld op onze vacaturebank. Zo tof om er achter te komen dat je ook op deze wijze verschil kan maken als vrijwilliger! 

Heb je thuis een kamer/ruimte vrij om te verhuren?  Daarmee kan je een jongere helpen! Je biedt een jongere die uitstroomt uit de jeugdzorg, dreigt in te stromen in de jeugdzorg of dak en thuisloos is een plek waar hij of zij met steun van een vertrouwde begeleider, verder zelfstandig kan worden. 

Iedereen kan een Kamer met Aandacht aanbieden en iedere woonruimte kan een ‘Kamer met Aandacht’ worden. Denk aan een zolderkamer bij een alleenstaande moeder of ouderen thuis, boven een winkel of in een studentenhuis.  

Vanuit stichting ‘Kamers met Aandacht’ wordt een zorgvuldige match gemaakt tussen verhuurder en jongere. De verhuurder bepaalt zelf hoeveel ‘aandacht’ hij wil bieden en overlegt samen met de begeleider en de jongere op welke wijze dit gebeurt.  

Misschien vindt je het gezellig als een jongere af en toe mee eet? Lijkt het je leuk om samen te sporten? Of help je liever met de administratie? Sommige jongeren zijn ook bereid een wederdienst te doen. Bijvoorbeeld klusjes in en om het huis, oppassen of boodschappen halen.  

Voorwaarden zijn dat je de kamer minimaal een jaar verhuurt en de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat wordt geadviseerd door de landelijke huurcommissie. 

Mensen die een kamer vrij hebben en andere geïnteresseerden kunnen voor meer informatie kijken op www.kamersmetaandacht.nl of contact opnemen met Marjolein Buurman: marjolein@kamersmetaandacht.nl

Ook is er elke maand een online informatiebijeenkomst waar je je voor op kunt geven via: https://kamersmetaandacht.nl/online-informatiebijeenkomst/ Dinsdag 5 Oktober is de eerstkomende bijeenkomst.

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen