Zeistenaren bieden massaal hulp aan evacués in Noodopvang

21-09-2021
517 keer bekeken

Na de berichten over het openen van de Noodopvang in Huis ter Heide zijn organisaties en inwoners van de gemeente Zeist massaal in actie gekomen met aanbod voor activiteiten, kleding, speelgoed etc.

Eind augustus zijn er ongeveer 400 Afghaanse mensen aangekomen in de Noodopvang: het Walaardt Sacré Kamp van Defensie in Huis ter Heide. Hier worden de evacués opgevangen. Het zijn veelal tolken met hun gezin die half augustus een telefoontje kregen van de Nederlandse Ambassade dat ze direct naar het vliegveld van Kabul moesten komen.  Sommige hebben daar dagen gezeten voordat zij naar Nederland werden overgebracht.

Na de berichten over het openen van de Noodopvang in Huis ter Heide zijn organisaties en inwoners van de gemeente Zeist massaal in actie gekomen met aanbod voor activiteiten, kleding, speelgoed etc. De Kringloop heeft inmiddels samen met het Rode Kruis de kleding in ontvangst genomen. Er is zoveel binnengekomen dat het niet meer nodig is kleding in te zamelen. Ook zijn er veel kaarten gestuurd om de evacués welkom te heten. Bewoners rondom de noodopvang hebben kennis gemaakt.   

Voor het vervolg heeft de gemeente Zeist MeanderOmnium gevraagd om samen met de Vrijwilligerscentrale Zeist de coördinatie van de activiteiten op te pakken. Vanaf half september zijn zij wekelijks in de noodopvang om de behoefte van de mensen eerst eens op te halen. Vanaf deze week starten er activiteiten voor kinderen. Vanaf volgende week gaan er ook taal cafés plaatsvinden. Er zijn zoveel leuke ideeën ook binnengekomen dat het even wat tijd heeft gekost om alles te inventariseren. Maar dat is nu gebeurd en in de komende weken worden nog meer activiteiten uitgewerkt en op poten gezet. Iedereen die ons heeft gemaild heeft inmiddels antwoord en houden wij op de hoogte van de ontwikkelingen.  

Heb je vragen of wil je je hulp aanbieden? Mail ons dan op welkominzeist@meanderomnium.nl en wij nemen contact met je op.

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen