Nog enkele plekken beschikbaar bij Launch Your Future

29-10-2021
255 keer bekeken

Half november starten er weer nieuwe groepen bij Launch Your Future, een Maatschappelijke Dienst Tijd voor jongeren tussen de 15 en 30 jaar oud die iets willen leren, andere jongeren willen ontmoeten én impact willen maken.

Een team van 3 stagiaires en een oud deelnemer versterken ons kernteam sinds kort, als medeorganisatoren en ambassadeurs. Je gaat ze vast tegenkomen!


De komende periode starten er diverse groepen. Eén groep gaat aan de slag met het thema fashion, waarbij hergebruik en upcyclen van textiel centraal staat. Voor deze groep wordt intensief samengewerkt met Kringloopcentrum Zeist. Ook start er een groep jongeren met de organisatie van een jongerenfestival. Zij gaan onderzoek doen naar de behoeften onder jongeren en het raamwerk voor het festival neerzetten, wat in september 2022 plaats moet gaan vinden.  Een derde groep gaat aan de slag met allerlei podiumkunsten: performen op welke manier dan ook komt aan bod. Denk daarbij aan muziek, spoken word, dans, theater. Tot slot is er een groep met de focus op urban art, waarbij sport en kunst elkaar gaan ontmoeten. Freerunning, street art, calisthenics, rap: deelnemers gaan zich verdiepen in de van oudsher op straat uitgevoerde kunstvormen.

Heel diverse thema’s dus, maar de gemene deler is dat deelnemers gedurende een maand of 4 met elkaar workshops en inspiratiesessie volgen, zichzelf beter leren kennen en dat ze impact maken, door dat wat ze leren geheel vrijwillig te delen en toe te passen. Een modeshow in het kringloopcentrum, een festival voor jongeren, een optreden voor gezinnen die in armoede leven of een vette straatshow waar het geleerde in praktijk gebracht word door middel van een workshop. Hoe de impact er uit gaat zien is aan de groep, die daarmee direct ook leer samen te werken.

Een veelomvattend, maar vooral heel erg leuk project om aan deel te nemen. In alle groepen zijn nog enkele plekken beschikbaar. Dus: mocht je nog jongeren kennen die in de periode november tot maart een middag in de week dit avontuur aan willen gaan? Laat ze zich aanmelden via Launch Your Future | Doe mee! (launch-your-future.nl).

Ken jij géén jongeren, maar heb je wel een gaaf idee voor het maken van impact, bijvoorbeeld met of binnen jouw organisatie? Neem dan vooral ook contact op met Karla de Paauw of Jessica Willems via info@vczeist.nl

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen