Meedoen vanaf dag 1: Vrijwilligerswerk door asielzoekers en statushouders

20-01-2022
171 keer bekeken

Vanaf 1 januari 2022 is de nieuwe Wet Inburgering definitief in werking getreden. Het doel van de wet is dat inburgeringsplichtigen zo snel mogelijk meedoen in Nederland.

Een combinatie van leren van de taal en meedoen aan de Nederlandse samenleving is een belangrijk onderdeel van het nieuwe inburgeringsstelsel. Vrijwilligerscentrales en welzijnspartijen spelen direct of indirect een belangrijke rol bij de inburgering.

Binnen het programma #Meedoen is er een aantal jaren ervaring opgedaan in wat er komt kijken bij het organiseren van vrijwilligerswerk voor en door nieuwkomers (asielzoekers en statushouders). #Meedoen is een programma gebaseerd op de methodiek 'Aan de Slag' en is ontwikkeld door Vrijwilligerscentrales Nijmegen en Utrecht,

Praktische tips en andere resultaten uit het project #meedoen plus informatie en documenten van externen over het werken met en begeleiden van de doelgroep asielzoekers en statushouders delen we graag met u op vrijwilligerswerk.nl/meedoenvanafdag1.

Op deze pagina zijn ook het Aan de slag Handboek en de Aan de slag-Atlas te raadplegen voor tips.

Bron: Platform Vrijwillige Inzet van Vereniging NOV

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen