Leerlingen Ichthus in actie voor Afghaanse evacués

18-02-2022
290 keer bekeken

De leerlingen van basisschool Ichthus in Zeist brachten met hun kerstkaartenactie een mooi bedrag bij elkaar. Met de opbrengst kochten zij sportkleding voor 140 kinderen in de Noodopvang voor Afghaanse evacués in Huis ter Heide. (foto Mel Boas)

Op donderdagmiddag sjouwen Suze, Cas en Raquelle de dozen met kleding naar de sporthal op het terrein om het aan de kinderen in de Noodopvang te kunnen geven.

‘Wij vinden het belangrijk om als school iets voor een ander te doen en doen ieder jaar rond kerst een actie’, zegt leerkracht Judith van Vliet van de Ichthus. Suze, uit de Leerlingenraad van de Ichthus vult aan ‘We waren het er gelijk allemaal over eens, dat we graag de kinderen in de Noodopvang willen steunen’. Cas en Raquelle vertellen dat alle kinderen van de Ichthus, van de kleuters tot groep 8, kerstkaarten hebben getekend en verkocht. ‘De Noodopvang zit eigenlijk heel dichtbij onze school en de kinderen die er wonen hebben best wat meegemaakt. We zijn blij dat we hen een beetje kunnen helpen’. Eenzelfde bedrag werd ook bij elkaar gespaard voor Stichting Make a Wish.

‘Sportkleding kunnen de kinderen hier goed gebruiken in verband met de vele sportieve activiteiten die voor hen worden georganiseerd’, aldus Rolf Willemsen van het COA. In de loop van het schooljaar komt er een vervolg op de actie in de vorm van een gezamenlijke sport- en spelactiviteit met kinderen van de Ichthus en kinderen van de Noodopvang. ‘Fantastisch om te zien hoe verbindingen ontstaan’, zegt Rein Tuinstra van welzijnsorganisatie MeanderOmnium.

Stichting MeanderOmnium en Vrijwilligerscentrale Zeist zetten zich in om initiatieven uit de samenleving te ondersteunen en zijn hierdoor betrokken bij de coördinatie van tal van activiteiten rondom de Noodopvang in Huis ter Heide. Sportwinkel Sunny Camp uit Zeist verzorgde de sportkleding met een flinke korting.  

Ook iets doen voor de Noodopvang? Mail naar: welkominzeist@meanderomnium.nl Meer informatie vind je hier 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen