Expositie Launch Your Future Fashiongroep

29-03-2022
244 keer bekeken

Een groep van 9 jongeren is de afgelopen 16 weken bezig geweest met textiel dat bij Kringloop Zeist is gebracht. Zij hebben geleerd met de naaimachine om te gaan en hebben verschillende technieken geleerd om textiel te bewerken.

Ze kijken met een andere bril naar textiel en kleding. Niet langer zien ze het als wegwerpproduct, maar als materiaal waarvan je iets unieks kunt maken, wat hergebruikt kan worden en wat je, als het niet meer past of stuk is, kan aanpassen en repareren.

De producten stellen ze tentoon in de entreehal van de Kringloop Zeist (Johannes Post laan 4) tot 11 april. Metb deze tentoonstelling willen ze anderen inspireren en laten zien wat voor moois er nog te maken is van iets dat een ander afgedankt heeft.

Launch Your Future is een Maatschappelijke Diensttijd project. Jongeren tussen de 15 en 30 jaar oud gaan gedurende 16 weken met elkaar aan de slag. Ze krijgen workshops, volgen lezingen en gaan samen toe werken naar een creatief en maatschappelijk relevant eindproduct.  Voor iedere groep is het thema en de discipline verschillend.

We zijn met diverse groepen al aan de slag gegaan met muziek, website bouwen, filmen en editen, een podcast opnemen en het vormgeven van een jongerenfestival. Altijd vanuit de wens van de deelnemers en met het maken van impact op de samenleving of de wereld als resultaat.

Workshops voor deze Fashiongroep zijn verzorgd door

Anne-Marij Dalenoord : www.anne-marij.nl

Emma Fijma: emmafijma.nl

Begeleiding van de groep is gedaan door

Joke ter Haar: Kringloop Zeist

Jessica Willems: Vrijwilligerscentrale Zeist (MeanderOmnium)

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen