Eindelijk weer live: Uitreiking Zeister Vrijwilligersprijzen 2022

07-12-2022
526 keer bekeken

In het sfeervolle Torenlaan Theater zijn woensdagmiddag de Zeister Vrijwilligersprijzen uitgereikt. Traditiegetrouw op 7 december, de Dag van de Vrijwilliger.

De uitreiking van deze waarderingsprijzen kon dit jaar weer live plaatsvinden na 2 Corona-jaren. Wethouder Wouter Catsburg, die Laura Hoogstraten wegens ziekte verving, mocht de vier winnaars bekendmaken en de prijzen overhandigen.

En de winnaars zijn..
De individuele prijs ging naar Herman Wierenga. Hij kreeg 48% van de stemmen. Willy Douma over zijn inzet: “Herman is een van de oprichters van Samen Duurzaam Zeist, dat zich lokaal inzet voor duurzaamheid. Hij is een enorm gedreven man die maar blijft bouwen. Ondanks zijn ziekte ALS blijft hij hoopvol en met energie werken aan een duurzamere leefomgeving.” De prijs voor Herman bestaat uit een tegel die op een later moment wordt gelegd en een dinerbon.

De groepsprijs in de categorie ‘Cultuur’ ging naar Kunstkaravaan de Bonte Boel, met 40% van de stemmen. De jury: “De Kunstkaravaan is een redelijke nieuwkomer in Zeist. De initiatiefnemers weten met hun theater al veel kinderen en hun ouders te bereiken. Ook voorstellingen voor de vluchtelingen in Huis ter Heide zorgen voor veel ontroerende momenten. De winnaars gaan hun prijs (een bedrag van 2.000 euro) inzetten om vaste vrijwilligers aan zich binden en met andere kunstenaars uit Zeist en omstreken samen te werken, zodat ze een nog gevarieerder cultureel aanbod kunnen bieden in de wijken.”

De groepsprijs in de categorie ‘Maatschappelijk’ ging naar Krachtvrouwen Zeist. Deze dames kregen 46% van de stemmen. De jury: “Krachtvrouwen Zeist zetten hun krachten in om anderen in hun kracht te zetten. Op die manier slaan zij bruggen tussen verschillende culturen én doelgroepen.” Krachtvrouwen Zeist gaat de prijs inzetten voor workshops voor eerste generatie migrantenvrouwen uit Zeist, zodat zij zich kunnen ontwikkelen, zelfstandig worden en mee kunnen komen in Zeist.

De groepsprijs in de categorie ‘Zorg en Welzijn’ ging naar NPV Zeist ‘terminale zorg thuis’. Deze club kreeg 50% van de stemmen. De jury: “NPV Zeist is er voor stervenden en hun mantelzorgers. Hun missie is dat niemand alleen hoeft te zijn en iedereen mag overlijden op zijn/haar voorkeursplaats.” NPV Zeist wil het geld besteden aan een gezamenlijke training voor de vrijwilligers, die heel solistisch werken.

Felicitaties
Namens de drie organiserende partijen (het Stimuleringsfonds Zorg en Welzijn, de Van Tellingen–Pul stichting en de Vrijwilligerscentrale Zeist) worden naast de winnaars álle vrijwilligers nogmaals bedankt voor hun inzet in de gemeente Zeist!

Bekijk hier alle foto`s van Erik Kottier.

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen