Projectmedewerker Vrijwilligerscentrale Zeist

10-07-2023
611 keer bekeken

Als Projectmedewerker bij de Vrijwilligerscentrale ga je je o.a. richten op het mede-coördineren en organiseren van de Maatschappelijke Stages (MaS) voor leerlingen van drie middelbare scholen in Zeist. Ook houd je je bezig met de social media kanalen en algemene werkzaamheden van de VC.

Vrijwilligerscentrale Zeist is hét aanspreekpunt voor iedereen die met vrijwillige inzet te maken heeft. We zijn op zoek naar een creatieve en pro-actieve collega die zich onder andere gaat richten op het (mede-)organiseren van de maatschappelijke stages voor drie middelbare scholen in Zeist.

MeanderOmnium is dé welzijnsorganisatie voor Zeist en omgeving. Met elkaar bouwen wij aan een krachtige, sociale samenleving waarin iedereen zich thuis voelt en kan meedoen. Samen met betrokken inwoners en samenwerkingspartners zetten wij ons in voor positieve veranderingen in de buurt, voor een goede start voor kinderen, talentontwikkeling voor jongeren, meedoen en zingeving voor volwassenen en ouderen. Onze kernwaarden zijn: verbinding, vertrouwen, inclusief en vakmanschap.

De Vrijwilligerscentrale Zeist is onderdeel van MeanderOmnium. Onze missie is vrijwilligerswerk in de samenleving brengen. Wij stimuleren vrijwillige inzet en actief burgerschap. Onze kernwaarden zijn verbinden, versterken en waarderen.

De Vrijwilligerscentrale Zeist is op zoek naar een

Projectmedewerker Vrijwilligerscentrale

24 uur per week

Aandachtsgebieden: Maatschappelijke Stage en Sociale Media

Algemeen

Vrijwilligerscentrale Zeist is hét aanspreekpunt voor iedereen die met vrijwillige inzet te maken heeft. Wij houden ons bezig met het brede werkveld rondom vrijwilligerswerk.

 • Wij ondersteunen en adviseren maatschappelijke organisaties en inwoners van de gemeente Zeist die onbetaald hun bijdrage aan de (lokale) samenleving willen leveren.
 • We stimuleren inwoners om als vrijwilliger aan de slag te gaan. We brengen vraag en aanbod van vrijwilligers(werk) bij elkaar, o.a. door middel van onze digitale Vacaturebank, en maken de waarde van vrijwillige inzet zichtbaar.
 • Vrijwillige inzet door jongeren stimuleren we door middel van de Maatschappelijke Stage; een mooie kennismaking met het vrijwilligerswerk voor leerlingen van meerdere middelbare scholen in Zeist.
 • Vanuit onze VrijwilligersAcademie bieden we scholing en advies rondom vrijwilligerswerk en actuele maatschappelijke thema’s, aan vrijwilligers en aan organisaties die met vrijwilligers werken.
 • We organiseren elk jaar een Vrijwilligersmarkt en de Vrijwilligersprijzen.
 • We coördineren het vrijwilligerswerk op de opvanglocaties voor vluchtelingen in de gemeente Zeist en begeleiden nieuwkomers naar vrijwilligerswerk. 

Algemene PR en communicatie zijn bij al onze diensten van belang.

De functie

De nieuwe collega Projectmedewerker Vrijwilligerscentrale die we zoeken, gaat zich richten op het mede-coördineren en organiseren van de Maatschappelijke Stages (MaS) voor leerlingen van drie middelbare scholen in Zeist. Je onderhoudt intensief contact met zowel de scholen als met vele maatschappelijke organisaties, om samen met hen een aantrekkelijk en divers aanbod aan stageplekken voor scholieren te creëren. Je registreert de stageplekken in StageRage en verzorgt introductielessen aan leerlingen, waarin je hen informeert en enthousiasmeert voor de MaS.

Ook draag je bij aan het genereren van content en het creëren van beeldmateriaal voor onze Sociale Mediakanalen. Het doel is het informeren en enthousiasmeren van inwoners, (aspirant) vrijwilligers, maatschappelijke organisaties en initiatieven over vrijwilligerswerk, vrijwilligersvacatures, onze evenementen, trainingen en workshops, etc.

Tenslotte draag je bij aan algemene werkzaamheden die zich voordoen bij onze Vrijwilligerscentrale en denk je mee in de doorontwikkeling van de Vrijwilligerscentrale als geheel.

Kortom, een heel afwisselende functie waarbij geen dag hetzelfde is!

Wie zoeken wij?

Wij zoeken een creatieve collega, met een positieve en pro-actieve instelling.

Het geeft je energie om op zoek te gaan naar nieuwe mogelijkheden, mensen te stimuleren zich als vrijwilliger in te zetten en om verbindingen te leggen tussen mensen en organisaties. Je kunt goed organiseren, bent planmatig en werkt graag samen. Ook vind je het leuk om campagnes te (helpen) organiseren en om sociale media en digitale systemen in te zetten voor (bekendheid van) ons werk. 

Je beschikt over de volgende kennis en ervaring:

 • Afgeronde relevante HBO-opleiding
 • Minimaal drie jaar relevante werkervaring
 • Goede communicatieve vaardigheden
 • Bij voorkeur ervaring, maar in ieder geval affiniteit, met het werken met jongeren
 • Ervaring met Sociale Media
 • Kennis van de sociale kaart van Zeist is een pré

Wat bieden wij?

Een afwisselende functie in een maatschappelijk betrokken organisatie. Daarnaast ook leuke collega’s en ruimte voor eigen inbreng. De functie is voor de duur van een jaar, met mogelijkheid tot verlenging. Het eerste jaar gaat het om 24 uur p/w. Hiervan zijn 6 uren van tijdelijke aard (wegens vervanging). Er is nog geen zekerheid dat deze tijdelijke uren verlengd kunnen worden. Bij verlenging na een jaar kan dit dus mogelijk voor minder dan 24 uur p/w zijn (wel minimaal 18 uur p/w).

De inschaling is conform Cao Sociaal Werk in schaal 8 (per 1/1/2023: min. € 3.035, max. € 4.323 bruto/fulltime, inschaling afhankelijk van kennis en ervaring). Daarnaast biedt de Cao goede arbeidsvoorwaarden zoals een Individueel Keuzebudget (circa 18% van het brutosalaris) en een Loopbaanbudget (1,5% van het brutosalaris).

Meer informatie

Voor meer inhoudelijke informatie over deze functie kun je contact opnemen met Wilbert van den Hoeven, Teamleider, via w.hoeven@meanderomnium.nl of via tel 06 – 4051 5853.

Zie voor meer informatie over onze organisatie en wat wij doen www.vrijwilligerscentralezeist.nl en/of neem een kijkje op deze website. 

Solliciteren

Ben je geïnteresseerd in deze veelzijdige functie? Reageren kan t/m 10 september 2023 met motivatiebrief en CV naar werkenbij@meanderomnium.nl o.v.v. vacature Projectmedewerker Vrijwilligerscentrale. 

Afbeeldingen

Kunnen wij je verder helpen?

Het team van de vrijwilligerscentrale staat voor je klaar. Voor al je vragen rondom vrijwilligerswerk neem contact met ons op.

Mail ons op:
info@vczeist.nl

 

Volg ons online

         

 

 
Cookie-instellingen