rouw

NPV / VPTZ - Zeist, Palliatief/terminale zorg - www.npvzeist.nl - BEREIKBAAR
Onze deskundige vrijwilligers zijn er voor mensen in de laatste levensfase of stervensfase en voor hun naasten. Ze bieden tijd, aandacht en ondersteuning. Dit geeft mantelzorgers de mogelijkheid om op adem te komen en het vol te houden. Wij doen dit bij mensen thuis en in instellingen. Alle dagen en dagdelen zijn bespreekbaar.
contactpersoon Anja Oosterhoff of Janine Jonker 06-10515337 of 06-53532418 [email protected]

 

Het Bezinningshuis https://bezinningshuis.nl/
Het Bezinningshuis is een plek waar mensen kunnen stilstaan en bezinnen op hun leven: 'hoe gaat het op dit moment met mij?', 'hoe kijk ik terug op mijn leven?', 'waarom leef ik nog wel en zijn er al zo vele generatiegenoten overleden? Een selectie uit vragen die kunnen komen als je ouder wordt en dichterbij het levenseinde komt.
Contactpersoon Robin Zuidam [email protected] 085-0043088
In tijden van Corona: telefonisch contact, per e-mail of chat

 

NPV - Buddyzorg - www.npvzeist.nl - BEREIKBAAR
Ondersteuning aan mensen die ongeneeslijk ziek zijn en aan hun naasten, door de komst van een buddy-vrijwilliger. Deze buddy kan naast praktische hulp ook emotionele steun bieden, afleiding en gezelligheid. U bepaalt samen met de Buddy wat u wilt gaan doen: praten, wandelen, boodschappen, fietsen of ergens een kop koffie drinken.
contactpersoon Anja Oosterhoff of Janine Jonker 06-10515337 of 06-53532418 [email protected]

 

Steun bij Rouw, individuele ondersteuning (Humanitas) - https://www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug/
Humanitas richt zich op mensen die rouw ervaren na het verlies van een partner, kinderen, goede vrienden of familie. Maar ook zijn we er voor mensen voor wie een scheiding, verlies van werk of verlies van lichaamsfuncties (bij iemand zelf of diens partner) gevoelens van rouw veroorzaakt. Vrijwilligers bieden warmte en tonen begrip, herkennen en erkennen wat iemand voelt en nemen de tijd om te luisteren.
contactpersoon Miriam Martens, [email protected], 06 35122389

 

Steun bij Rouw, lotgenotengroep (Humanitas) - https://www.humanitas.nl/afdeling/heuvelrug/
Met elkaar praten over het geleden verlies geeft herkenning en steun. In de groep staat men niet meer alleen en begrijpt de ander waarover men praat. De lotgenotengroep wordt 2x per jaar georganiseerd; in januari en september. Men komt acht keer bij elkaar.
contactpersoon Miriam Martens, [email protected], 06 35122389
 

Nunazorg - https://nunazorg.nl/
Het bieden van nazorg aan mensen die te maken hebben met een verlies.
contactpersoon Anouk Vonk [email protected]
Haar werk en ondersteuning blijft veelal ongewijzigd aangezien ze met name telefonisch contact heeft met nabestaanden. Alleen huisbezoeken kunnen niet plaatsvinden.