stemmen

Bekijk hier de filmpjes van alle genomineeden.

Genomineerden voor Vrijwilliger van het Jaar 2020

 • Jenny Medema - Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist - bekijk het filmpje van Jenny
  Jenny (59 jaar) heeft door haar ideeën en positiviteit binnen het Koninklijke Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist vele activiteiten voor elkaar gekregen om meer positief zichtbaar te zijn in Zeist, ook in coronatijd. Zo wist ze ook vele leden te mobiliseren mee te doen. Daarnaast hebben haar ideeën voor acties, om de renovatie van het dak van de Boskapel rond te krijgen veel geld opgeleverd waardoor de Boskapel als cultureel centrum behouden blijft voor Zeist.
   
 • Carla Meeng - Hospice Heuvelrug - bekijk het filmpje van Carla
  Carla (79 jaar) is al 18 jaar vrijwilliger in het hospice Heuvelrug. Hier verzorgt zij de gasten in hun laatste levensfase als zorgvrijwilliger. Daarnaast heeft zij als kookvrijwilliger ook voor hen jaren vanuit haar hart gekookt. Door haar inzet, motivatie en enthousiasme als vrijwillige coördinator van de kookgroep, is de kookgroep voor het hospice uitgegroeid tot een hechte groep betrokken vrijwilligers die vol enthousiasme van maandag t/m zaterdag voor alle gasten kookt.
   
 • Theo Moerman - stichting Reinaerde - bekijk het filmpje van Theo
  Theo (70 jaar) is al meer dan 20 jaar vrijwilliger op het terrein van Dennendal te Den Dolder. Zijn motivatie voor dit vrijwilligerswerk was om maatschappelijk betrokken te zijn en bekend te raken met de zorg terwijl hij nog nooit in aanraking geweest was met mensen met een psychische, of mentale handicap. Hij fiets en wandelt samen met cliënten en brengt ook de mensen met en zonder handicap samen. Dit zorgt voor meer ervaring en hopelijk ook meer acceptatie voor cliënten door de samenleving. 
   

Groepsprijzen

Genomineerden in de categorie Cultuur

 • Koninklijk Harmoniegezelschap O.B.K. Zeist​ - bekijk het filmpje 
  Het orkest gaat voor kwaliteit en passie in de muziek maar wil dit vooral delen met de samenleving en ze wil samenwerken door andere organisaties erbij betrekken. De vereniging wil met de prijs een deel van de Boskapel, waar zij eigenaar van zijn, renoveren om het ook als cultureel centrum voor Zeist te laten fungeren.
   
 • Stichting Museum Het Hernhutter Huis - bekijk het filmpje
  Het museum biedt tentoonstellingen, rondleidingen en lezingen verzorgd door uitsluitend vrijwilligers. Het museum belicht de internationale positie van Zeist als vertrekpunt van missionarissen en medewerkers in het onderwijs en de gezondheidszorg naar het Caraïbisch gebied vanaf 1735. De organisatie wil met de prijs audiovisuele apparatuur aanschaffen.
   
 • Stichting Zeister Muziekdagen - bekijk het filmpje 
  De stichting zet met een groep vrijwilligers ieder jaar op professionele wijze muzikale activiteiten neer. Met de prijs wil de stichting een nieuw programmaonderdeel ontwikkelen in samenwerking met het Utrechts Landschap:  De Muzikale Wandeling en daarnaast willen ze een deel van de prijs aan de vrijwilligers besteden zodat ze op die manier betrokken blijven bij de organisatie en zich verbonden blijven voelen met de Zeister Muziekdagen. 

Genomineerden in de categorie Maatschappelijk

 • Onderhoudsploeg SV Saestum - bekijk het filmpje
  De vrijwillige onderhoudsploeg (OHP) zie of hoor je nooit, maar zorgt dat voor en na de wedstrijd het terrein er piekfijn uitziet. De prijs wordt ingezet voor materialen voor evenementen en het kunnen laten bewegen van jong en oud. Natuurlijk wordt er weer met liefde goed gezorgd voor deze materialen door de OHP.
   
 • Weggeefwinkel Zeist - bekijk het filmpje 
  De weggeefwinkel helpt mensen die niets hebben, bieden een ontmoetingspunt van vrijwilligers in de wijk, en een opstapje naar vast werk en leveren een bijdrage aan duurzaamheid. De winkel wil de prijs inzetten voor het aanpassen en opknappen van hun toekomstige winkelruimte en een klein deel besteden aan een uitje als blijk van waardering voor de vrijwilligers.
   
 • Zwemvereniging ARMA - bekijk het filmpje 
  De Vereniging maakt het mogelijk dat ook kinderen van ouders met een krappe beurs kunnen leren zwemmen. De organisatie wil met de prijs speciale visuele kaarten aanschaffen voor de zwemlessen en ouder lesmateriaal vervangen. 

Genomineerden in de categorie Zorg & Welzijn

 • Handjehelpen - regio Zeist - bekijk het filmpje 
  Handjehelpen ondersteunt hulpvragers uit Zeist die een beperking hebben door ze te koppelen aan vrijwilligers uit Zeist of stagiaires uit de provincie. Door verbinding wordt ook vereenzaming tegengegaan. Het prijzengeld zal ingezet worden om pr-acties uit te zetten om meer vrijwilligers te werven zodat meer hulpvragers geholpen kunnen worden.
   
 • Stichting de Paraplu Zeist - bekijk het filmpje
  De Paraplu Zeist, gespecialiseerd in educatief en recreatief werk voor mensen met een verstandelijke beperking die 16 jaar of ouder zijn, bestaat al 50 jaar en dat kan alleen met de vrijwilligers die dinsdag- en donderdagavond met plezier voor hen klaar staan. De Paraplu wil de prijs inzetten om een  “paraplu’s got talent”  evenement te kunnen organiseren waar alle deelnemers hun passie en talenten kunnen laten zien en waar familie, vrienden en begeleiders kunnen komen kijken en genieten.
   
 • Voedselbank Zeist - bekijk het filmpje
  De vrijwilligers brengen positiviteit en hoop bij de mensen die aankloppen bij de Voedselbank. Ze weten je te prikkelen om iets voor hun organisatie te doen. De Voedselbank wil met de prijs extra feestelijke voedsel voor de decembermaand en iets extra’s voor de kinderen aanschaffen. En ze willen een voorraad inslaan van houdbare producten waar de laatste tijden tekorten van zijn ontstaan.