voorbeelden MaS

Zorg

Wil jij een potje scrabbelen met ouderen? Of helpen met de tafel dekken voor de lunch? Dan is een maatschappelijke stage in de zorg iets voor jou. Tijdens je stage kun je er voor zorgen dat ouderen een leuke en vooral gezellige oude dag hebben.

Sommige ouderen zijn eenzaam en hebben niet zoveel aanspraak. Jij kunt dan echt het verschil maken!

Bij een aantal zorginstellingen - bijvoorbeeld Warande of Zorggroep Charim - worden verschillende soorten stages aangeboden. Tijdens je blokstage kun je met verschillende activiteiten meedraaien. Bij de lintstages help je bijvoorbeeld 2 uur per week mee bij de broodmaaltijden: ouderen van de kamer halen, tafel dekken, brood smeren, praatje maken of in het weekend helpen.

 

Kringloopwinkel

 Je kunt natuurlijk ook meehelpen in de Kringloopwinkel in Zeist. In de winkel kun je bijvoorbeeld helpen met het neerzetten van net binnengekomen spullen. Extra handen zijn altijd nodig om alle tweedehands spullen die binnenkomen te verwerken.

Vrijwilligers zijn heel belangrijk voor de Kringloop. Zonder alle extra handen kunnen ze niet bestaan. Tweedehands spullen moeten gesorteerd, geprijsd en eventueel gerepareerd of schoongemaakt worden. Er is van alles te doen. Naast Kringloop Zeist kunt je ook stage lopen bij de Ecokring in Bunnik. Zo kun je na je schooltijd stage lopen in je eigen gemeente of de gemeente waar je het dichtst bij woont.

Hier kun je een voorbeeld lezen van twee leerlingen die hun stage hebben gelopen bij de Kringloop.

 

Groene vingers

 Vind je het niet erg om vies te worden? En houd je er van om buiten te werken? Dan kun je tijdens jouw stage de natuur onder handen nemen!

Bij verschillende organisaties kun je in het najaar helpen een natuurgebied te onderhouden. In het voorjaar is een stage lopen lastiger omdat er dan zoveel mogelijk rust gehouden wordt in verband met het broedseizoen.

De volgende organisaties of natuurterreinen kunnen jouw hulp goed gebruiken:

  • Knotgroep Zeist-West
  • Stichting het Utrechts Landschap
  • Von Gimborn Arboretum
  • Landgoed Vollenhoven
  • Landgoed Kraaybeekerhof
  • Schapendrift

 

DIGITAAL CAFÉ

Ben jij handig met laptops, mobieltjes en tablets? Kun jij goed uitleggen en ben je geduldig? Kom dan het Digitaal café versterken!

Het Digitaal Café wordt door de Vrijwilligerscentrale Zeist gecoördineerd. In dit project help je ouderen met hun laptop, mobieltje of tablet. Vaak zijn de vragen heel simpel om te beantwoorden. Voorbeelden van vragen zijn:

  • ‘Hoe krijg ik de foto’s uit mijn camera op mijn laptop?’
  • ‘Hoe kan ik een app downloaden voor op mijn tablet’
  • ‘Hoe kan ik sms’en?’

Het is dan aan jou om het goed en begrijpelijk uit te leggen. Jij bent opgegroeid met deze technologie, maar de ouderen komen er net mee in aanraking en pikken het langzamer op.

voorbeelden
Klik hier voor een video.

Hier kun je lezen hoe een middag of ochtend bij het Digitaal Café eruit ziet.