vrijwilligers - veelgestelde vragen

wat is er veranderd in jullie vernieuwde vacaturebank?
De contactgegevens van de organisaties staan nu bij alle vacatures. Hierdoor is het voor jou heel gemakkelijk om contact met de organisatie op te nemen. Ook het opvragen van een nieuw wachtwoord is geautomatiseerd. Dit houdt in dat als je je wachtwoord kwijt bent een nieuw kunt aanvragen via onze website. Als laatste is het nu mogelijk dat wanneer je een organisatie laat weten interesse te hebben in een vacature, zij direct contact met je kunnen opnemen. 

zijn alle vacatures nog vacant?
In principe wel. Organisaties zijn zelf verantwoordelijk voor het bijhouden van de vacatures. Een enkele keer kan het voorkomen dat wij een beetje achterlopen met het bijwerken van de vacatures.

wat gebeurt er als ik reageer op een vacature?
De organisatie ontvangt een mail dat er interesse is in de vacature.

ik ben mijn wachtwoord vergeten
Klik op de inlogpagina van de vacaturebank op ‘wachtwoord vergeten’ (naast de knop ‘inloggen’). Vul het e-mailadres in waarmee je je hebt aangemeld bij de vacaturebank. Je ontvangt direct een nieuw wachtwoord per e-mail.  Je kunt dat eventueel wijzigen door, als je ingelogd bent, rechtsboven op ‘wachtwoord’  te klikken.

willen jullie het weten als ik vrijwilligerswerk heb gevonden?
Heb je een leuke vrijwilligersklus gevonden? Gefeliciteerd en heel veel plezier!
Laat ons via de mail even weten dat je geen vrijwilligerswerk meer zoekt. Wij stoppen dan met het toesturen van vacatures. Wil je je later opnieuw aanmelden? Dat is natuurlijk altijd mogelijk.

mag ik vrijwilligerswerk doen als ik een uitkeringen heb?
Over het algemeen is dit mogelijk. De rechten en plichten rond vrijwilligerswerk verschillen per uitkering en per uitkerende instantie. Iets om goed na te kijken en goed te regelen!
Zie hiervoor de websites van de Rijksoverheid, het UWV, de RSD Kromme Rijn Heuvelrug en vrijwilligerswerk.nl.

hoe zit het met onkosten- en vrijwilligersvergoedingen?
Bij verschillende organisaties ontvangen vrijwilligers een onkostenvergoeding of een kleine vrijwilligersvergoeding. De belastingdienst stelt regels aan de hoogte van deze vergoedingen.
Ontvang je een uitkering? Dan heb je ook te maken met regels van de uitkerende instantie. Zie hierboven voor de links naar hun websites.

ben ik verzekerd als ik vrijwilligerswerk ga doen?
Ook tijdens vrijwilligerswerk kunnen ongelukken gebeuren of schade ontstaan. De gemeente Zeist heeft een vrijwilligersverzekering. Hierdoor is iedere vrijwilliger die voor een Zeister organisatie werkzaamheden verricht ten behoeve van anderen en/of de samenleving waarbij een maatschappelijk belang wordt gediend, verzekerd. Lees hier verder of download het schadeformulier.